Szabadidő

Röhög az egész osztály – a legjobb videók iskolakezdésre

Unalmas a suli? Nem mindig! Nézd meg a legjobb sulis filmrészleteket e heti linkajánlónkban!

Iskola tengeribiológia-órával- A suli (Hull High)

1992-ben a Walt Disney bemutatja című műsorban sugározták. A vasárnap délutánonként vetített sorozat még jobban elvette a kedvünket a másnap reggeli becsengetéstől, hiszen a mi iskolánkban sem tengeribiológia-óra, sem menzai lázadás, sem busztetőn táncoló tanárok, de még egy Cody Rome se volt. Az őt játszó Harold Pruett pár évtized múlva drogtúladagolásban halt meg, egykori partnere Kristin Datillo legutóbb a Dexter című  sorozatban tűnt fel. A nálunk népszerű zenés tévésorozat az USA-ban nem volt túl sikeres: nyolc epizód után beszüntették.

Röhög az egész osztály
A Tanár úr, kérem valószínűleg azon kevés kötelező olvasmányok közé tartozik, amit az iskolapadból kikerülve is szívesen előveszünk. Karinthy Frigyes művének egyik feldolgozásában Kern András játssza az összes főszereplőt.

Éretlenek
Szadista tornatanára sokaknak van-volt, géptanárnő azonban még napjainkban sincs, ellentétben azzal, ahogy harminc évvel ezelőtt a francia Éretlenek c. film készítői elképzelték a modern oktatást. Nem akarunk senkinek sem tippeket adni, de kétségtelenül a francia diákok viszik a pálmát a filmtörténetben a legcselesebb puskák kigondolásában.

Tanárnő, kérem
A tanárok és diákok között szövődő szerelmi viszony számos tévésorozatban (Szívtipró gimi) és játékfilmben (Ámbár tanár úr) felbukkanó téma. Olyan viccesen azonban sehol sem láttuk, ahogy a Beugró színművészei adják elő:

Holt költők társasága
Bár 1989-ben készült, a Holt költők társasága 2011-ben aktuálisabb Magyarországon, mint valaha. Kívánunk minden középiskolásnak olyan tanárokat, akik a fel-feltekintenek a tankönyvből és az önálló cselekvés, a szabad gondolkodás, a perspektívaváltás, a kreativitás és a saját képességek kihasználásának fontosságára is megtanítják diákjaikat.

Legjobb hely az iskola
Számunkra eddig ismeretlen gyöngyszemre bukkantunk 1980-ból a Hungária előadásában. Legjobb hely az iskola, mégha kifelé mégis mind‘ rohan…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top