Szabadidő

Segítségre vár az elhízott majomlány

Hónapok teltek el, de még mindig egy sötét melléképületben tengődik Linda, az elhízott páviánlány. Hiába fogadnák be a Noé Állatotthonba, nincs elég pénz, hogy kialakítsanak neki egy kifutót.
Kép: Noé Állatotthon Alapítvány
Linda
Fotó: Noé Állatotthon Alapítvány

Lindát, a galléros páviánt 13 évvel ezelőtt egy budapesti család legálisan vásárolta azzal a céllal, hogy artistaképzőbe járó lányukkal dolgozhasson majd. Az állatból cirkuszi majom helyett aztán házi kedvenc lett, aki a mai napig is a családdal él, szeretetben ugyan, de nem a számára megfelelő körülmények között.

A családi ház melléképületében kialakított lakhely több mint egy évtizede nagyon szűkös, mozgás- és ingerszegény hely Lindának, aki emiatt kórosan elhízott. Gazdái évek óta szeretnének jobb környezetben elhelyezni, de hiába keresték fel az összes szóba jöhető intézményt, vadasparkokat, állatkerteket, mindenhol elutasították őket. Végül egy véletlen folytán kerültek kapcsolatba a Noé Állatotthonnal, amely szívesen befogadná az állatot, viszont nem tudják hová tenni.

Ezért gyűjtés indult, az emberek segítségét kérték, hogy Linda végre kikerülhessen szűkös ketrecéből. A speciális, fűtött lakrész és kifutó az előzetes számítások szerint nagyjából 1 millió forintba kerülne, ebből eddig a felajánlásokból közelítőleg 350 000 forint gyűlt össze – mondta a Nők Lapja Cafénak a szervezet szóvivője, Schneider Kinga.

Ebből elkezdték alapozni a kifutót, és építeni a kerítést, azonban leálltak, míg elég pénz nem gyűlik össze. Szerették volna, ha még tél előtt elkészül a kifutó, ezért önkéntesek jelentkezését is várták.

A galléros páviánok fogságban nagyjából 30 évig élnek. Ha a kifutó felépül, Lindának minden esélye meglenne tehát arra, hogy élete nagyobbik részét számára ideális körülmények között élhesse le, ezért az építkezéshez önkéntes segítőket is várnak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top