Szabadidő

Fél arcom az anyámé – webpercesek

Gének játéka, divatmogulok olcsó kollekciói és szórakoztató nyelvtanulás – e heti linkajánlónk kínálata.

Fél arcom az anyámé - webpercesekFélbevágott örökség
Alig érkezik meg az újszülött a családba, máris elindul a vita, hogy kire hasonlít jobban. A francia fotós, Ulrich Colette Genetikai portrék című sorozatában nagy leleménnyel mixelte össze anyák és lányaik, nővérek és fivérek arcképeit. Az eredmény: lenyűgöző fényképsorozat a gének játékáról.

A pór népnek tervez ruhát Beckham és Lagerfeld
A neves német divattervező már nem először tesz kirándulást a konfekció világába, 2004-ben a H&M-nek tervezett kollekció darabjait pár óra alatt elkapkodták. Ezúttal az amerikai Macy’s áruházláncnak tervezett, ez a film az első skiccektől a Coco Rochával való fotózásig mutatja be a kollekció néhány darabját. Beckhamné eddig klasszikus vonalú ruháiról volt híres, a 400–800 dollár közötti „olcsó”, Victoria by Victoria Beckham nevű vonal darabjai kislányosabb hatásúak.  

Fél arcom az anyámé - webpercesek


Így még nem tanultunk nyelvet

„Daniel arrive á Paris” – aki elsős gimnazistaként leragadt az első franciaóra legelső leckéjének legelső mondatánál, ne szégyellje magát: mai szemmel borzalmas tankönyvekből tanultunk. A mostani diákokat izgalmasabb franciatanár motiválja: a párizsi Daphne. A köznapi helyzeteket filmszerű epizódokban, modern vizuális világgal, vicces színésznővel megjelenítő francia nyelvlecke elérhető az iPhone-on, iPaden, iPodon és a Badán, ingyenes trailerek itt.

Fél arcom az anyámé - webpercesek
 

Celebangol
Egy a Goldenblogon nemrégiben díjazott, nyelvtanulóknak szánt blog posztjai szintén motiválhatják a Present Perfectől megfásult diákokat. Alázz a földig, mint Simon Cowell, konyhanyelv Gordon Ramsey-vel, valamint flörtölés a Grease szereplőivel a Celebangolon.

Fél arcom az anyámé - webpercesekMikor leszünk már náthások?
Aki hozzánk hasonlóan képes a boltban perceket eltölteni a legszebb papír zsebkendős doboz kiválasztásával, most örülhet. A Meska.hu amerikai nővérénél, az Etsyn különösen szép, fából készített zsebkendőtartó dobozra bukkantunk, amely még a náthás napokat is megszépíti. Na jó, majdnem.

Kedvezményesen az étteremben
Nagy asztaltársaságoknak érdekes lehet, hogy kuponvadászat nélkül 30% kedvezményhez juthatnak egy új online közösség tagjaiként, némi foglalási díj ellenében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top