Szabadidő

Hülye táncok minisztériuma a Szigeten

Körbenéztünk, melyek a legmenőbb táncok idén a Szigeten. Simulós és reszelős is akadt bőven, összeszedtük a legjobbakat, akiktől érdemes tanulni.

Csujogatós hip-hop

Érdekes kombinációval indult neki a versenynek a csíkos pólós fiatalember. A tánc az igazi békés együttélés jelképe is lehetne, minden pacifista egyesület bátran használhatná reklámkampányában a mozdulatsort, amely finoman ötvözi a roma motívumok és a breakdance egyszerűbb elemeit. Persze mindkettőt lassított formában. Külön felhívnánk a figyelmet a kidolgozott lábmunkára, amely az indián kultúra egyes elemeit építi be gyönyörűen a 30 másodperces multikulturális orgazmusba.

Simulós, taposós tangó

Ilyen amikor a latin vér és a svéd visszafogottság egy tangó erejéig találkozik egymással. A lány kissé esetlen lábmunkáját tökéletesen oldja fel a temperamentumos srác, aki könyörtelenül véghezviszi az összes kitervelt tánclépést. Vad, fülledt erotika helyett be kell érnünk ugyan egy művelődési ház „ki mit tud”-jának hangulatával, de cseppet sem bánjuk. Külön pontot érdemel a keresztben átugrás és a cigánykerék, amely olyan magaslatokba repíti a táncprodukciót, amilyet utoljára Michael Flatley-nél láthattunk.

Fülledt erotika csípőficammal

Csípőtekerés, hajdobálás, pólóigazítás, itt aztán van minden. Fontos megjegyezni, hogy ennek a táncnak a titka a maximum a két alaplépés erejéig kiterjedő salsatudás, amelyet időnként megfűszerez egy-egy kacér kézmozdulat. Tökéletesen használják ki táncosaink a teret, amelynek köszönhetően még a tánctértől 10 méterre állók is a bőrükön érezhetik a mozdulatok határozottságát. Szinte látjuk, ahogy a srácok falat kaparva állnak sorban a csajok kegyeiért.

Harctéri vegyes

Protekciós versenyzőről van szó: ugyanis a precíz mozdulatsor kivitelezője nem más, mint a Nők Lapja Café szerzője, Kessel Kriszta, aki hivatali kötelességből ropta a porban. A 32 másodperces produkcióban megelevenedik a teljes magyar történelem a tatároktól az oroszokig, minden rajtunk átvonuló nép egy-egy jellegzetes mozdulata megtalálható. Külön pont jár azért, hogy nemcsak klasszikus, hanem modern hip-hop elemek is beépültek a műsorszámba.

Reszelős aerobik

Schobert Norbi és Jane Fonda néhány örömkönnyet is elmorzsolna, ha látná ezt a produkciót. Nem elég, hogy szinte az összes ütemet sikerül eltalálni a művésznőnek, de még arra is mérnöki pontossággal figyel, hogy minden izomcsoportot megmozgasson. Ha valaki esetleg azt hinné, hogy a fenékütögető táska megnehezíti a mozdulatok hibátlan kivitelezését, az jobb, ha tudja, hogy a táskának komoly popsifeszesítő funkciója van. A lány egy hét szigetes ugrálás után valószínűleg valamelyik nagy szépségversenyen indul majd, tökéletesre kidolgozott izmaival.

Lötykölős technó

Ennek a táncnak az izgalma nem a rovarláb-mozgásban rejlik, hanem abban a finom mozdulatsorban, amelyet a vállra akasztott szatyor állandó felhúzkodásakor figyelhetünk meg. A padlóra lötykölt sör pedig kiemelt látványelemként funkcionál, amely sokat dob a lábmunka gördülékenységén. Felhívnánk a figyelmet a tökéletes kiállásra, amellyel táncosunk a végletekig hergeli a közönséget. A két másodperces szünet után pedig beindul a háton fekvő cserebogár-effektus, amellyel minket azonnali rajongóvá tett.

Neopunk és légkosár

Nem is értjük, hogy az alapvetően rock- és punkmozdulatokkal operáló srác mit keresett a technosátorban… Mindenesetre ő a legjobb példa arra, hogy a reszelés a pogózás békésen megfér egymás mellett és talán nincsenek is messze egymástól. A hajdobálási technikáért és kézilabdás lábmunkáért különdíjat érdemelne, ha a 29. másodpercben nem jönne be a képbe a légkosarazás koronázatlan királya, aki labdapattogtatást imitáló mozdulatával egy pillanat alatt levette az all star ligát a lábáról.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top