nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Balatonakarattyán készül az új Facebook

Balatonakarattyán készül az új Facebook

…avagy így bulizunk holnap. E heti linkajánlónkból kiderül, hogyan készíthetünk vintage hangulatú fotókat, és bemutatjuk az ellenállhatatlan Sanyit is.
Avatar
F.I.
f Ajánlom

Balatonakarattyán készül az új Facebook1. Saját partiszervező
Körtelefonok, sms-ezés és a Facebook-események követése helyett ezentúl elég lesz egy pillantást vetni a telefonunkra, hogy kiderüljön, melyik fesztiválra csekkoltak be barátaink és milyen szórakozóhelyek találhatóak a közelünkben. A Balatonakarattyán kifejlesztett Crowdspottr egy geolokációs alkalmazás iPhone-ra és androidos okostelefonokra, amely összegyűjti a Facebookról és a Foursquare-ről a minket érdeklő eseményeket. Meglehet, hamarosan a Crowdspottr lesz az új Facebook…

2. Modern szabászlányoknak
Akik nem elégszenek meg a felületes utcaidivat-blogokkal és trendmagazinokkal, jobb, ha a The Cutting Classt böngészik. Az oldalon topmodellek, kollekciók és kampányok helyett a részletekről, anyagokról, szabásvonalakról és mintákról szólnak a posztok.  

3. Listaőrület
A toplistákat (és „a legjobb 5-7-10…” kezdetű cikkeket) azért szeretjük, mert mellébeszélés nélkül, áttekinthetően összefoglalják a lényeget. A toplisták bolondjai manapság külön oldalon böngészhetik mások lajstromait, és saját listájukat is közzétehetik, legyen szó kedvenc illatokról, albumokról vagy űrhajó-kapitányokról.

4. Kedvenc Sanyink
Sanyi, a bagoly jó úton van afelé, hogy kultikus státuszt érjen el. A magyar Garfieldnak titulált bagoly újabban Sanyidas néven saját ruhakollekcióval is előrukkolt. A győri grafikus, rajztanár Szabó Éva napi megjelenésű képregénycsíkjai fanyar humorral ábrázolják a szép, magyar valóságot.

5. Profi fotó majomgépből
Sajátos retro- és vintage-hangulattal tuningolhatjuk fel digitális fotóinkat egy ingyenes, egyszerűen használható webes alkalmazással. A Pixlr-o-matic még egy majomgéppel készített, unalmas képből is olyan fotót kreál, amivel lehet villogni.

6. Ruhanapló
Pásztor Teodóra négy éve minden nap lerajzolja az öltözékét. Ez a projekt lett a MOME videó szakára benyújtott diplomamunkájának témája is. A Ruhanapló „bejegyzéseinek” különlegessége, hogy a rajzokat közterületen, oszlopokra, utcatáblákra ragasztva fotózza le.

 

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon