Szabadidő

Fröccslugassal és jó zenékkel vár Erdőbénye

Augusztus 12–14. között rendezik a <i>Bor, Mámor... Bénye</i> fesztivált nemzetközi hírű borokkal, zamatos zempléni specialitásokkal, klassz zenével. Ne maradj ki!

Lazíts mámorító borokkal és jó zenével!Csukd be a szemed, és képzeld magad egy árnyas szőlőlugasba, ahol az asztalon gyöngyöző tokaji furmintos fröccs mellett zamatos zempléni sajtok és grilltálak illatoznak. Hm… elég vonzó kép, nem?

Talán ilyesmi lebegett a Bor, Mámor… Bénye fesztivál szervezőinek szeme előtt, amikor 2009-ben először rendezték meg a tokaj-hegyaljai Erdőbénye hangulatos gasztrofiesztáját, hogy aztán évről évre egyre nagyobb sikereket arassanak vele.

Az idén augusztus 12-én kezdődő háromnapos rendezvényen megtudhatod, mit gondolnak a világhírű tokaji borok és a zempléni ízek házasításáról a régió legjobb éttermeinek séfjei és a téma iránt érdeklődő gasztrobloggerek. A kérdésfelvetés izgalmas kulináris válaszokat ígér, aminek persze az Erdőbényére látogató gasztroturisták örülhetnek a legjobban: biztosra vehetjük, hogy különleges választék lesz édes termelői aszúkból, száraz furmintokból és ínycsiklandó zempléni ételspecialitásokból. Több mint tíz borászat képviselteti majd magát, lesz Fröccslugas és Csillagfogadó, sőt a Sülvefőve gasztroközösségi oldal is ott kínálgatja majd különleges harapnivalóit.

Már ennyi is elég volna, hogy gondolkodás nélkül csomagoljunk és odautazzunk, de a szervezők biztosra mennek, és a sok finomságot jó zenékkel körítik majd: fellép Dresch Mihály, a Váczi Eszter Quartet, DJ Káosz kapitány és a Kistehén tánczenekar. És hogy a gyerekek se maradjanak mulatság nélkül, őket Gryllus Vilmossal és kézműves-foglalkozásokkal várja a fesztivál.

További infókért kattints a Bor, Mámor… Bénye honlapjára!

 
Lazíts mámorító borokkal és jó zenével!
 
Lazíts mámorító borokkal és jó zenével!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top