Szabadidő

Prince is fellép a Szigeten

A fesztivál nulladik napján, augusztus 9-én a Sziget Nagyszínpadán koncertezik a hétszeres Grammy-díjas amerikai popikon.

Prince is fellép a Szigeten„Tudjuk, hogy szokatlan ilyen későn bejelenteni egy ekkora sztárt, de a lengyel Open’er fesztivál, ahol július elején lépett fel Prince, olyan szerződést írt alá a művész menedzsmentjével, amely kizárólagosságot ígért nekik Európa ezen részén a 2011-es fesztiválévadra. Szerencsére a lengyel szervező cég, az Alter Art kész volt a kompromisszumra – s ezért hálásak is vagyunk –, hisz’ a támogatásuk nélkül ez a nagy show nem jöhetett volna létre” – mondta Takács Gábor, a Sziget ügyvezetője. „A lengyel fesztivál elkötelezett híve a zenének és a fesztiválok közönségének, ezért is álltak el a kizárólagosságuktól, nagy örömünkre, így – a régióban egyedüli koncertként – a mi fesztiválunkon is fellép Prince” – tette hozzá.

A több mint 100 millió eladott lemezzel, 10 platinaalbummal és a Grammyk mellett Golden Globe- és Oscar-díjjal is büszkélkedő Prince 1976 óta szerepel a slágerlistákon. A Szigetre legnagyobb dalait hozza el, így minden bizonnyal elhangzik a Purple Rain, a Kiss vagy a When Doves Cry.

A Sziget nulladik napján a Nagyszínpadon tehát ott lesz Prince, de a további zenei kínálat is színes ezen a napon. A Rock-Metál Nagyszínpadon azok a produkciók lesznek láthatók, melyek a fesztivál elmúlt éveiben a legnagyobb sikerű világzenei koncerteket adták, így a New York-i Klezmatics, a szerb Boban i Marko Markovic Orkestar és a szentpétervári Leningrád. Ugyanezen a napon, az idén újsütetű Európa Színpadon a Sziget Nemzetközi Tehetségkutató versenyeinek győztesei is bemutatkoznak szerte Európából. A Világzenei Nagyszínpadon pedig egy különleges, sokszereplős koncertsorozatot élvezhetünk majd, a hazai pop-rock zenei élet jelesei szimfonikus átiratban, nagyzenekari kísérettel mutatják be legismertebb szerzeményeiket.

És hogy mindezt mennyiért: a sziget nulladik napjára 13 900 forintért válthatók belépők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top