Szabadidő

Harry Potter minden bevételi rekordot megdöntött

A Harry Potter és a Halál Ereklyéi II. része nyitó hétvégéje után történelmet írt. Magyarországon a minden idők legnagyobb premiernapi bevételeit tartalmazó filmek listáján az első helyre lépett 67 067 935 Ft bevétellel, megelőzve ezzel a toplista élén álló Harry Potter és a Félvér Herceg 65 466 810 Ft-os eredményét, valamint a Harry Potter és a Főnix Rendjét, ami ezzel a harmadik helyre került (61 057 195 Ft).
Harry Potter minden bevételi rekordot megdöntött

25 titok a Harry Potter fináléjáról!

A filmre 52 352 néző váltott jegyet már az első napon, július 15-én, hogy 40 moziban, 3D változatban is, valamint az IMAX moziban megtekintse Harry Potter utolsó kalandját.   
A David Yates rendezte záróepizód hazánkban a minden idők legnagyobb háromnapos nyitó hétvégéjének bevételeit tartalmazó filmek listáján is átvette az első helyet 178 136 360 Ft bevétellel, maga mögé utasítva a több mint hat éve rekordtartó Star Wars III – A Sithek bosszúja című filmet, és az eddig második helyen álló a Harry Potter és a Tűz Serlegét.

A hét Harry Potter-filmre az elmúlt tíz évben 4 382 000 néző váltott jegyet Magyarországon, ami több mint 3,7 milliárd forint bevételt eredményezett. A minden idők legnagyobb hazai bevételeit tartalmazó filmek top 20-as listáján a Harry Potter-filmek öt epizódja található: 4. a 2001 decemberében bemutatott első rész, a Harry Potter és a Bölcsek Köve, 14. a Harry Potter és a Főnix Rendje, a 15. a Harry Potter és a Tűz Serlege, a 17. Harry Potter és Félvér Herceg, és a 19. a Harry Potter és a Titkok Kamrája.

Harry Potter minden bevételi rekordot megdöntött

 
A filmet gyártó Warner Bros. Pictures az USA-ban 4380 moziteremben egyszerre kezdte vetíteni a filmet július 15-én – soha ilyen széles körű premier nem volt még –, ezek közül több mint 3000 helyen 3D-ben tekinthették meg a rajongók Harry Potter és Voldemort utolsó látványos összecsapását, és a szintén rekordszámú 247 IMAX-mozi is  a Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint főszereplésével készült filmet vetítette.
 
Minden idők legsikeresebb filmsorozatának fináléja az egész világon újraírja a rekordok listáját: ez minden idők legsikeresebb premierje.  A beérkező adatok alapján a Warner Bros. Pictures közzétette a Harry Potter és a Halál Ereklyéi – II. rész első hétvégéjének eredményeit. A filmre az egész világon 476 millió dollárért váltottak jegyet, és ezzel az USA és a világ rekordlistáján is elfoglalta az első helyet. Soha egy filmnek sem volt még ilyen sikeres premierhétvégéje sem az Egyesült Államokban, sem a világ összes mozijának összesített eredménye szerint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top