Szabadidő

Kidobóember védi a strandolókat

Biztonságosabbá vált napfürdőzés egy magyarok körében is kedvelt olasz strandon: mostantól egy nagydarab férfi őrködik a gondtalan lubickolók és értékeik biztonsága felett.

Már nem csak diszkókban vannak kidobók: a kigyúrt Alessandro Regazzót a Marconi strandszövetkezet vette fel, hogy huszonhatezer négyzetkilométernyi tengerpartot, ezerhétszáz napernyőt felügyeljen.

Fehér felsőt, sötétkék rövidnadrágot visel, na meg persze napszemüveget, munkája pedig abból áll, hogy a napozó és fürdőző strandvendégek biztonságát és nyugalmát biztosítsa. Regazzo elkergeti a strandról azokat, akik rossz szándékkal sündörögnek a nyugágyak között: az esetleges tolvajokat, alvilági figurákat. Sőt, a kidobóember szigora a tengerparton portékájukat áruló bevándorlókra is lecsap, így aztán nem lesz maradása az erőszakoskodó törölköző-, napszemüveg- és bizsuárusoknak sem.

Deltás kidobóember védi a strandolókat Jesolóban

Regazzo, a strand kidobóembere elmondta, hogy nem gondolta volna, de a strandon több dolga akad, mint a diszkókban. Ott az ajtóban állt, a strandon kilométereket kell gyalogolnia.     

Többletkiadás számunkra, de megéri, amióta Alessandro felügyeli a strandunkat, kilencven százalékkal csökkent a belépőjegy nélkül itt tartózkodók száma, és vendégeink is elégedettek ezzel a biztonsági megoldással” – mondta a sajtónak a kidobó főnöke.

A kidobóember ötletét már Jesolo többi strandján is kezdik átvenni, és a kezdeményezés a város polgármesterének is megtetszett. Bejelentette, hogy 2012 nyarától Jesolo egész tengerpartján kidobóembereket alkalmaznak majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top