Szabadidő

Visszavágott a pocskondiázott kisváros

A Newsweek magazin összeállította a haldokló amerikai városok 10-es listáját. Michigan állam három helyet is meg tudott szerezni a negatív összesítésben, többek között a tizediket a 188 ezer lakosú Grand Rapids várossal. Az ott élők azonban elhatározták, megmutatják, hogy városuk nagyon is él.
 
 Veszélyes üzem lehet a grillpartiból

A hetilap szerint Grand Rapidsban folyamatosan csökken a népesség, egyre aggasztóbb a munkanélküliség, ráadásul a helyi autógyár csődje után nem is valószínű, hogy ez a helyzet változni fog. A lakosok azonban szembemennek a számokkal. Több fórumozó szerint a város nemhogy nem haldoklik, de egy abszolút élhető, otthonos, kellemes hely.

Véleményüket megerősítendő összefogtak és rekordkísérletbe kezdtek. Lezárták a belvárost, hogy leforgathassanak egy videoklipet a város lakóinak részvételével. A videóban Grand Rapids minden jelentős pontja szerepel, és feltűnnek benne a város legjellegzetesebb alakjai: pompomlányok, focisták, idősek, fiatalok, üzletemberek és munkások együtt énekelve népszerűsítik otthonukat. A dal, amit előadnak, Don McLeantől az American Pie. A dalválasztás nem véletlen, McLean slágere is a halálról, az elmúlásról szól, mégis nagyon sokan szeretik, reménytelinek és vidámnak tartják.

A klip leforgatása 40 000 dollárba került, de rengetegen támogatták, a legjelentősebb helyi szervezetektől kezdve több bankon és alapítványon át egészen a legkisebb kávézókig, mindenki felsorakozott az ügy mellé. Grand Rapids videóját eddig közel egymillióan nézték meg az interneten, és azt ugyan nem tudni, hogy mennyire változtatta meg a Newsweek véleményét, a világnak mindenesetre megmutatták, hogy nagyon is élénk városuk van.

Nézd meg a bizonyítékot:

 

   

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top