Szabadidő

Büntiben a magyarok: később jön hozzánk az új Potter-film

Tele van Magyarországról feltöltött új áruval a kalózfilmpiac, ezért elfenekelnek minket. Többek között Potter pálcikájával.
Olvasnál még? Kattints a legfrissebb hírekért!

Megelégelték a nagy amerikai filmstúdiók, hogy filmjeik kalózváltozata a megjelenéssel egy időben bárki számára elérhető a neten, ezért megbüntetik a magyar forgalmazókat (és mozirajongókat). A Sony Pictures, a 20th Century Fox és a Warner Bros. Pictures megfigyelései szerint ugyanis az elmúlt néhány hónapban „az általuk forgalmazott filmek első kalózkópiái mind Magyarországról kerültek fel az internetre” – derül ki az InterCom által, az időpontváltozásról szóló anyagból. Az említett nagy stúdiók közül elsőként a Warner döntött úgy: nem mutatja be filmjeit Magyarországon az amerikai bemutató időpontjában vagy ahhoz közel, hogy így védje nagyobb piacait.

Büntiben a magyarok: később jön hozzánk az új Potter-filmKérdés, hogy valóban csak a magyar kalózok ennyire aktívak-e, és nem lépnek-e a helyükre azonnal mások, valamint, hogy a döntés után javulnak-e a filmforgalmazó bevételi mutatói vagy csak a magyar filmrajongókat sújtják vele. Mindenesetre aki már nagyon várta többek között Jennifer Aniston, Colin Farrell és Kevin Spacey új vígjátékát, a Förtelmes főnököket (Horrible Bosses), annak türelmesnek kell lennie: a magyar bemutató máris három hetet csúszik (új premier: július 28.). Mint ahogy a több tízezer Harry Potter-hívőnek is plusz egy napot kell verítékben úszva forgolódnia, hogy láthassa a Harry Potter és a Halál Ereklyéi II-t: július 14. helyett 15. az új bemutató dátuma, és a már szokásos éjféli előadásoknak is lőttek. Vagyis a magyar érdeklődők vagy várnak egy kicsit, vagy ellátogatnak egy szomszédos országba, mozizni. Ahogy feltételezhetően a kalózfelvételek készítői is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top