Szabadidő

Kesztyűből csináltak pótmamát az elhagyott kis pingvinnek

Különleges mamapótlékhoz kénytelen bújni a kis pingvin, akit szülei magára hagytak még születése előtt. Az állatkerti gondozóknak leleményesnek kellett lenniük, hogy megfelelő pótanyát tudjanak biztosítani a kis pártfogoltjuknak.
 
 Budapesten koncertezik Britney Spears

Az állatkerti gondozók fekete ipari kesztyűből készítettek pingvinszerű pótanyát  neki, hogy az állatkertjükben cseperedő, magára hagyott fióka ne kötődjön majd annyira az emberekhez.

A kis pingvin még a tojásból sem kelt ki, amikor szülei sorsára hagyták egy angol város állatkertjében. A gondozók házilag készítettek számára kesztyűbábot anyja helyettesítésére. A fekete ipari kesztyűre piros szemet és sárga tollakat is illesztettek, hogy jobban hasonlítson egy felnőtt bóbitás pingvinhez. A fióka hallja és látja ugyan a gondozókat, de egyúttal a pingvinszerű bábot is észleli, így nem kötődik majd annyira az emberekhez – magyarázta az állatkert illetékese.

Fotó: telegraph.co.uk
Fotó: telegraph.co.uk

A tojást azt követően hagyták magára a pingvinszülők, hogy egyikük beteg lett. Az állat azóta meggyógyult, de a fiókához egyikük sem tért vissza.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top