Szabadidő

Kicsi, de erős

Heti linkajánlónkban ezúttal gyerekeknek ajánlunk érdekes weboldalakat.
 
 Egy leszbikus pár is lehet jó szülő
Erdőjáró játék
Erdőjáró játék

1. Milyen felszerelésre van szüksége egy túrázónak? Felismered a vaddisznó lábnyomát? És a cinke hangját? A Pilisi Parkerdő Zrt. természetismereti játékában kukacokat kell szereznünk, hogy etetni tudjunk egy kismadarat, aki mindig a legkeményebb fejtörést zavarja meg éhes csipogásával. Az Erdőjáró tanulságos, izgalmas és szépen rajzolt interaktív játék kisiskolásoknak.

2. Kifejezetten lányoknak szóló játékokat és érdekes tudnivalókat kínál a Girl Scouts. Az angol nyelvű oldalon az 5–9 évesek rajzolhatnak és színezhetnek, a 10–12 évesek saját videoklipet készíthetnek és egy interaktív játékban megtanulhatják, hogyan védhetik a környezetet. A tinik a zöld divatról tölthetnek ki kvízfeladványt és sikeres nők élettörténeteit hallgathatják meg.

Kicsi, de erős3.  Hogy nézett ki a ház, ahol Anne Frank bujdosott családjával a nácik elől? Az amszterdami Anne Frank Múzeum Titkos épület című oldalán 3D-s látogatást tehetünk az eredeti állapotában felidézett helyiségekben. A Webby Award-díjas honlapon a modern technológia segítségével tanulhatnak a nagyobb gyerekek a nácizmus borzalmáról.  

Energiasuli
Energiasuli

4.  Hogyan állíthatunk elő áramot gyümölcsből? Hogyan varázsolhatunk villámot egy tortalapát segítségével? Ha annak idején az iskolában nekünk is ilyen érdekesen magyarázták volna a fizikát, mint a mai gyerekeknek az Energiasuli oldalán, nyitva tudtuk volna tartani a szemünket.
www.energiasuli.hu

Bodybrowser
Bodybrowser

5. Gyanítjuk, hogy a mai iskolai biológiakönyvektől ugyanúgy ásítoznánk, mint a húsz évvel ezelőttiektől. Egy 3D-s anatómiai térképen azonban sokkal érdekesebb böngészni a csontvázat vagy az idegrendszert. Vajon használják már a magyar iskolákban? Megtekintéséhez ajánljuk a Chrome vagy a Firefox 4.0-es böngészőt.

Traff
Traff

6. A közlekedési szabályokat nem lehet elég korán elkezdeni tanulni. A Traff.hu-n a mesék szereplői beszélő autók, amelyeknek kalandjain keresztül a gyerekek megismerhetik a  legalapvetőbb közlekedési tudnivalókat. Az olvasni nem tudó gyerekeket hanggal történő navigáció segíti, a meséken és játékokon túl saját „traffot” is létrehozhatnak.
http://www.traff.hu/

 

Egyéb érdekes weboldalak gyerekeknek: http://www.startlap.hu/gyerek/

Gyermekrajz: Hudák Ivett – 12 éves

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top