Szabadidő

Szerinted ez a tökéletes romantikus vígjáték?

Tegnap összeszedtük azok a kliséket, amelyekből egy mindennapi, várhatóan nagy bevételt hozó romkom épül. Ahogy azt megígértük, mi is elkészítettük a saját történetünket. Mit gondoltok? Megállná a helyét a moziban? Milyen címet adnátok neki?

A Nők Lapja Café romkomja

A tökéletes romantikus vígjátékRomantikus vígjátéki klisék

Susie (Katherine Heigl) egy népszerű női magazin újságírója. New Yorkban él, sikeres és menő, egyedül a nagy Ő hiányzik az életéből. Egy nap meghívója érkezik: egykori legjobb barátnője, Sarah (Kate Hudson) várja az esküvőjére egy takaros massachusettsi kisvárosba. Susie izgul, hiszen a barátnőjét már évek óta nem látta, de a meghívó kézhezvétele után persze azonnal kocsiba vágja magát. Útközben kisebb balesetet szenved: összekoccan a sármos, de nehéz természetű Jackkel (Gerard Butler), akivel egy jót veszekednek a zuhogó esőben.

Susie nagy nehezen elér a barátságos, de nagyon vidéki kisvárosba, ahol barátnője nagy örömmel fogadja. A rossz hír, hogy a lagzin ott lesz Susie exe is: a lány még az egyetem idején együtt járt Sarah atlétatermetű bátyjával (Josh Duhamel), aki máig szerelmes hősnőnkbe annak ellenére, hogy anno fűvel-fával megcsalta. Mivel Susie autója bedöglik, az esküvőre szánt ruhát pedig baleset éri (a torta ráesett a kocsiban), el kell mennie shoppingolni, ahová Sarah vőlegénye kíséri el, aki történetesen a koccanásos baleset során megismert Jack.

Szerinted ez a tökéletes romantikus vígjáték?A mókás ruhapróbák során azonnal érezzük, hogy hősnőnk és az álompasi között elindul valami, ami akkor válik szorosabbá, amikor megjelenik a színen Sarah bátyja, aki az utcán vonja felelősségre hősnőnket azért, mert évekkel ezelőtt szakított vele. Jack megvédi őt, és a jelenet egy óvó ölelésben ér véget, ahol hőseink már nem tagadhatják, hogy beindult köztük a kémia. Az esküvő próbavacsoráján aztán Susie egy másik egyetemi barátnőjének (vicces figura) mesél a dologról, aki persze azt tanácsolja neki, hogy felejtse el Jacket, mert nem teheti tönkre ezt a lagzit. Aznap este Sarah-ék családi házában Susie éjjel nem tud aludni, ezért lesétál a konyhába egy kis nasiért, ahol összetalálkozik a kétségek közt őrlődő Jackkel. A beszélgetés után csók csattan, de a lelkiismeretük miatt végül mindenki a saját szobájában köt ki. Susie másnap képtelen elmenni a templomi szertartásra, ezért betegségre hivatkozva inkább elindul hazafelé. Útközben megáll egy benzinkútnál, ahol az öreg pénztáros néni látja rajta, hogy maga alatt van, elmesélteti vele a búját-bánatát, majd azt tanácsolja neki, hogy hallgasson az érzéseire. Susie autóba pattan, és azonnal elindul visszafelé. Nagyon bele kell taposnia a gázba, hogy megakadályozza a templomban az igen kimondását.

Amikor a pap azt kérdezi az egybegyűltektől, hogy „ha valakinek tudomása van olyasmiről, ami akadálya lehetne a frigynek, akkor most mondja, vagy hallgasson örökre”, akkor hősnőnk berobban a templomba, és a tömeg előtt szerelmet vall Jacknek. A férfi először meg van rökönyödve, és nem csinál semmit, ezért Susie megszégyenülve távozik a helyszínről, és kimegy a közeli reptérre, hogy bánatában hazautazzon a szüleihez. Az esküvő azonban nem folytatódik, mert a botrány megszakítja, és Jack egy közös baráttól megtudva, hová tart Susie, kocsiba vágja magát: irány a repülőtér. Még a beszállás előtt éri utol a lányt, aztán egy nagy nyilvánosság előtti szerelmi vallomás után jöhet is a végefőcím.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top