Szabadidő

Egy barbár férfi, aki csak a csajozás miatt lett színész

"Írországban a sz*r is belém fagyott" – fogalmazott egy forgatási helyszín kapcsán Jason Momoa, aki nemsokára Arnold Schwarzenegger nyomdokaiba lép az új Conan, a barbárban. Emellett egy barbár királyt alakít az HBO új, saját gyártású fantasysorozatában, a Trónok harcában (premier április 18-án). A hawaii származású színész a Nők Lapja Cafénak adott interjúban humoráról is tanúbizonyságot tett.
Egy barbár férfi, aki csak a csajozás miatt lett színész Bradley Cooper lehet A holló

Férfimodellként kezdte a karrierjét. Egyenes út vezet onnan a színészkedéshez?
Amikor az első szerepemet kaptam a Baywatch Hawaiiban, akkortájt még csak pólókat árultam a szüleim tengerparti szörfös boltjában. A rádióban hallottam, hogy férfi és női főszereplőt is keresnek, és vagy ezerötszáz csávó között álltam sorba az unokatesóimmal. Csak azért mentünk, mert tudtuk, hogy a Baywatchban vannak a legdögösebb csajok a világon. A jelentkezésnél kellett leadnom egy önéletrajzot is, de mivel semmilyen korábbi hasonló melóm nem volt, a haverjaimmal olyan hülyeségeket találtunk ki, hogy dolgoztam a Gucci és a Louis Vuitton arcaként, vagy hogy én voltam Hawaiion az év férfimodellje… (Nevet.) Nem számítottam rá, hogy megkapom a szerepet és azután a sajtóban folyton ezek az általam kitalált ökörségek jelennek meg rólam. (Nevet.)

Egy barbár férfi, aki csak a csajozás miatt lett színész Nem volt túl hideg Írországban ahhoz, hogy soha ne viseljen felsőt?
Írországban még a sz*r is belém fagyott. (Nevet.) Augusztus elseje a szülinapom, ezért jól emlékszem, hogy akkortájt alig több mint tíz fokot mutatott a hőmérő. Egyfolytában fáztam, és folyton azt mondogattam a többieknek, hogy milyen rohadt hideg van. Ez a mellbimbóim állásán jól látszott. (Nevet.) Fura módon mégis ezt élveztem jobban és nem a máltai forgatást, ami annak ellenére, hogy Hawaiiról származom, igazi pokol volt számomra azzal a hőséggel. Inkább Írországot választanám, de persze ruhában. (Nevet.)

A szerepet a kitalált dothraki nyelven kellett eljátszania. Nem okozott ez problémát?
A castingon és a próbákon még tört angolsággal mondtam el a jeleneteimet, és csak később közölték velem, hogy azt szeretnék, ha az én népem nem angolul beszélne, és nekem a szövegeket egy nyelvész által kitalált új nyelven kéne elmondanom. Az ötödik-hatodik rész táján akad egy kétoldalas monológom is, szóval képzelhetik… Enyhe megilletődöttséggel mondtam, hogy rendben, köszönöm uram… aztán elvonultam a hotelszobámba a szövegemmel, rendeltem egy pizzát és elkezdtem fonetikusan bebiflázni az egészet. Olyan ez a nyelv, mintha a németet keverném az arabbal, szóval sok benne a kemény mássalhangzó. Egyik nyelvet sem beszélem, sőt az angolon kívül semmit. Amerikai vagyok. (Nevet.) Kicsit olyan volt, mintha meg kéne erőszakolni a saját nyelvemet. Ez volt az eddigi karrierem legnagyobb színészi kihívása.

A sorozatban akad néhány szexjelenet…
Bár nős vagyok, számomra igazán nem jelentettek problémát. (Nevet.) A sorozatbeli nejemet alakító Emilia Clarke-kal igazán jól kijöttünk és a munka során közel kerültünk egymáshoz, szóval ez inkább volt mókás, amolyan viccelődő testvérviszony, mint valódi erotika köztünk. A szeretkezés jól ment, de a megerőszakolási jelenet azért nem állt közel a szívemhez. Nem jó dolog, ha az embernek durván kell bánnia azzal, akit kedvel, ráadásul erre az ember még csak nem is készülhet fel otthon a feleségével, bár ő kifejezetten kérte ezt tőlem. (Nevet.) Színész vagyok, ezért néha számomra kellemetlen dolgokat is meg kell tennem.

Nehéz kitakarni az alkarján látható nagy tetoválást?
Egy bőr karvédőt adtak rám, és ugyanezt a módszert használtuk a Conannál is.

Egy barbár férfi, aki csak a csajozás miatt lett színész A sorozat jó előkészületet jelentett a már régóta várt Conan, a barbár filmhez?
Vicces, mert igazából a Conant forgattam először. Ott tanultam meg kardozni, és azt hittem, hogy majd ezt a tudományomat a Trónok harcában is használhatom, de Khal Drogónak a tíz rész alatt egyetlen harcjelenet se jutott. Mondtam is a forgatókönyvíróknak, hogy ezt a fickót úgy próbáljuk bemutatni, mint a földkerekség legkeményebb csávóját, ezért talán mutatnia is kéne valamit. Külön nekem írtak egy harcjelenetet, de azt szerettem volna, ha nemcsak egyszerű kardcsattogtatás lesz az egész, hanem valami olyan ötletes és emlékezetes jelenet, mint amit Az elveszett frigyláda fosztogatóiban láthatunk, amikor Indy csak úgy lepuffantja azt a kardozós fószert… Arra senki sem emlékszik, hogy ki hogyan forgatta a kardját egy jelenetben, de az ilyen vicces és karakterközpontú dolgok megmaradnak a nézőkben. Egyszerűen puszta kézzel kitépem a torkát az ellenfelemnek, amit azért nehéz lesz elfelejteni. (Nevet.) A Conanban vagy tíz különféle nagy harci jelenetem volt, ami frankó dolog, de itt valami egészen mást akartam.

A Trónok harcát és a Conant is 18-as korhatárkarikával fogják játszani?

Piszkosul remélem. Amit a Conanban vérengzésben el fogunk követni, az nem piskóta, már csak a 3D miatt sem. Igazából én még ennél is véresebbre akartam, de nem hagyták. (Nevet.) Remélem olyan franchise-zá válik majd, mint a Halálos iramban, és majd játszhatok az ötödik, hatodik, hetedik részekben is.

Nem aggódott azon, hogy a nagy Arnold Schwarzenegger nyomába kell lépnie?

Nem hiszen, hogy ugyanabban a cipőben járnánk. Igazából nem is láttam az eredeti filmet, hiszen csak kétéves voltam, amikor bemutatták, és egy egyedülálló anya nevelt fel, aki nem az ilyen típusú mozikat preferálta. Viszont a Robert E. Howard könyvek és a képregény eljutottak hozzám és azokat nagyon szerettem. Mindkét szülőm festő, és ezen a vonalon fogott meg engem is a Conan világa, mert a hozzá kapcsolódó képregények, könyvborítók és festmények már gyerekkoromban is nagyon bejöttek. Mi nem a filmet remake-eltük, hanem a könyvekből indultunk ki. Közel harminc év telt el azóta, és talán az emberek már nem ragaszkodnak Arnoldhoz a szerepben. Nagyon remélem, mert az én karjaim (lefitymálóan int egyet) a közelében sincsenek Schwarzeneggerének.

A Trónok harca nyitó epizódjának első tizenöt percét az alábbi linken tudod megtekinteni:
http://gameofthrones.hbo.hu/

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top