Szabadidő

Stílusikon lett a kínai hajléktalanból

...avagy az internet hatalma. Online jógaórák, feltuningolt portréfotók, és frizurák, ahogy még sohasem láttuk, e heti webes ajánlónkban.

Stílusikon lett a kínai hajléktalanból1. A hajléktalanból lett divatikon, Chen Guorong története korántsem olyan sikersztori, mint amilyennek első hallásra tűnik. A Ningbo utcáin cigarettacsikkek és műanyag palackok után kutató férfit véletlenül fényképezte le egy kameráját próbálgató hobbifotós.
A képeket az interneten megosztva azonban korántsem a gép kvalitásai, sokkal inkább a fotón látható hajléktalan csigázta fel az ismerősök érdeklődését, akik izgatottan kommentálni kezdték Guorong öltözékét, kócos frizuráját, szúrós tekintetét.

Brother Sharp-nak keresztelték el az ismeretlent, akinek fényképe bejárta az ázsiai webet, divatblogok hajtóvadászatot indítottak utána, egy cég külön ruhakollekciót indított el a neve alatt. Az interneten terjengő videókból azonban nyilvánvaló, hogy a cinikusan „homeless chic”-nek nevezett „stílus” mögött egy pszichikailag labilis, összezavart, segítségre szoruló ember áll, akiből tudta és akarata nélkül faragott sztárt az internet.

2. Nincs többé nyafogás, hogy messze van a jógastúdió. A neten több videós jógatanfolyam közül is válogathatunk. A My Yoga Online ingyenes tartalmakat közöl hirdetések mellett, a Yoga Tailor egyéni igényekre szabott fizetős videókat kínál, ingyenes próbalehetőséggel.

Stílusikon lett a kínai hajléktalanbólFutás a városért

3. Nem szükséges drága szoftver ahhoz, hogy szeressük a rólunk készült fényképeket. Az ingyenes webes alkalmazás, a Citrify segítségével könnyedén eltüntethetők a fotókról a nemkívánatos pattanások, ráncok, vörös szemek.

4. Míg az amerikai Amazon könyváruház már több e-könyvet ad el, mint nyomtatottat, nálunk még elhanyagolható az e-könyvek forgalma. A Polc.hu-n azonban most már e-könyveket is vásárolhatunk okostelefonokra, táblagépekre, e-könyv-olvasókra és számítógépekre.

5. Soha sem fényképeztek még hajat ilyen szépen: Marc Laroche hajsorozatát a Fubiz blogban fedeztük fel.

Marc Laroche
Marc Laroche
Marc Laroche
Marc Laroche

6. A népszerű Design Pumpa blog nemrég indult kistestvére, a Heartbreak Resort éttermek és szállodák berendezését veszi górcső alá. Remélhetőleg hamarosan magyar példákkal is gazdagodik az oldal.

Heartbreak Resort
Heartbreak Resort

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top