Szabadidő

Divattal és tánccal a városokban felfedezhető különbségekről

A nagyvárosok pezsgő életet mutatja be a tánc és a divat nyelvén az Allee. Minden nagyvárosnak megvan a saját kultúrája, más-más szokások jellemzők az egyes metropoliszokra, még öltözködésben is – ezeket ismerhetjük meg az Allee-ban.
Divattal és tánccal a városokban felfedezhető különbségekrőlNeked mi a magyar szépség?

A tánc és divat két olyan dolog, amely képes meghatározni egy-egy város, ország közti különbséget. A világ népességének nagy része városokban él. A nagyvárosi lét meghatározza az alapvető viselkedési formákat, szokásokat. Az egy-egy városban élő emberek között is lehet azonban óriási különbség, de az eltérés még szembetűnőbb, ha más országba látogatunk. Ezek a minták persze az öltözködésükben is megnyilvánulnak. Aki járt már Londonban, biztosan rácsodálkozott a télen is flip-flop papucsban járó embereken hadára, de a francia férfiakat is sokszor megismerni arról, ahogy a sálat hordják. 

A különböző nagyvárosok együtt élő színes kultúráját, pörgős életét mutatja be a tánc és divat segítségével április 8. és 17. között az Allee a Big City Life Tánc- és Divathetek elnevezésű programsorozatán. Az áruházban felállított színpadon megfordul majd éppúgy az építőmunkás, mint a szállodai alkalmazott, a titkárnő, az üzletember, vagy épp a kertész. Minden egyes jelenet során egy-egy tipikus nagyvárosi történet elevenedik meg, azonban korántsem szokványos módon. A lélegzetelállító táncok mellett kiemelt szerepet kap a humor is. Az egy hét alatt hétköznap naponta kétszer, hétvégén háromszor látható a show. Az Allee-ba látogatók két különböző produkciót láthatnak: az egyikben a nappali, a másikban pedig az éjszakai élet elevenedik meg. 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top