Szabadidő

Cukiság! Kövesd webkamerán a sasfiókák életét!

Ez tényleg a való világ: webkamerán élőben nézhető végig, amint egy sasfészekben kikelnek fiókák, de a hétköznapjaik további pillanataiba is betekintést nyerhetünk. Vigyázat, élő állattal táplálkoznak, a videón esetlegesen véres jelenetek is láthatók!
Webkamerán nézhető a sasfiókák kikelése és élete – Nézd meg Te is!Segélykoncert Japánért

A hétvégén kelt ki az első fióka egy Amerikában lévő sasfészekben – a fiókák kibújását és első napjait bárki végignézheti egy élő webkamerás közvetítés segítségével. Az első tojás kikelését több mint százezren nézték végig. 

A Raptor Resource Project által szponzorált kamera egy a természetben élő saspár életét és családalapítását közvetíti. A fészekbe februárban három tojást tettek le, az első fióka múlt hét végén kezdte el feltörni a tojást. A második kis sas vasárnap látta meg a napvilágot, a harmadik kikelését pedig a napokban várják. (A kis lejátszás gombra kattintva az oldalunkon is nézhető a videó.)

A fészek közelébe telepített infrakamera segítségével a sascsalád éjszakai életét is meg lehet figyelni. Az AP cikke szerint a pár négy éve építette a fészket, ez idő alatt összesen nyolc fiókát neveltek fel. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top