Szabadidő

Rosszabb, mint a börtön

A Youtube-on röhögi ki a fél világ a tolvajt. Menekülési lehetőségek spontán lelépőknek, zenei hírlevél és magyar plus size divatblog e heti webes ajánlónkban.
Rosszabb, mint a börtönIdegesítő barátok a Facebookon

1. Mit jelent 2011-ben az a szó, hogy „életfogytiglan”? Ezzel nem az új alkotmány körüli vitákra vagy igazságszolgáltatási kérdésekre akarunk utalni, vagy legalábbis nem a hagyományos értelemben. Mi is lehet nagyobb büntetése egy pitiáner tettnek, mint hogy a fél világ a tolvajon röhög?

Rosszabb, mint a börtön
A cikket a képre kattintva olvashatod el

Ez a kérdés egy youtube-os videó kapcsán merült fel bennünk, amelyet egy 18 éves bostoni diák
(Mark Bao) készített elemelt laptopja tolvajáról a webkamera segítségével. A tolvaj pechére a tulajdonos egy számítógépes geek volt, aki egy speciális szoftver segítségével hozzá tudott férni a laptopra mentett új fájlokhoz. Közöttük rábukkant egy videóra, amelyen a tolvaj éppen a tánctudását villogtatja. A geek bosszúból ezután feltöltötte a videót a Youtube-ra, így szégyenítve meg a tolvajt. Az esetről etikaprofesszorok vitatkoznak, a netes közösség pedig remekül szórakozik. A web 2.0 a jogot is új kihívások elé állítja.

adioso2. Ha elkap az utazási láz és spontán lelépnél a mókuskerékből, mindegy, hogy hova, kedvenc oldalad lesz az Adioso.com. A site ár szerint listázza a legjobb menekülési lehetőségeket.

Track In The Box3. Zenei rádiók terén elkezdtünk fejlődgetni. Akinek a hazai kínálat nem elég, inspirálódhat egy brit hírlevélből, amely napi egy dalt juttat el a levesládába.
Free downloads!

4. Imádom a divatot, és a ruhaméretem sem gátolhat meg ebben, írja az első magyar „dundidivat-blogger”. Igaza van.

I love fashion and size can't stop me!
I love fashion and size can’t stop me!

5. Az Etsy a magyar Meska nővére. A hazai kézműves-eladóhellyel ellentétben sok egyedi posztert és nyomatot is be lehet itt szerezni, például ezt a kék csodát, amely rendet teremt a cipők társadalmában és kötelező minden cipőmániásnak:

Etsy - cipős poszter (katt a képre!)
Etsy – cipős poszter (katt a képre!)

6. A Mindennapi Betevő blog magát az „urbánus vizuális kultúra és lifestyle szürreális lelőhelyének“ definiálja. A lényeg az, hogy számos érdekes, különleges tárgyra és képekre bukkanunk mindig a Golden Blog-díjas oldalon.


 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top