Szabadidő

Jackie Chan halálhírét terjesztik a Twitteren

Jackie Channak valószínűleg hosszú élete lesz. Nem először keltik halálhírét: ma a Twitteren kezdett terjedni a hír, hogy elhunyt, egy – jelenleg úgy tűnik – hamis cikk alapján. Néha a net az ízléstelen szórakozás helyszíne...
Jackie Chan halálhírét terjesztik a TwitterenAmy Winehouse a Szigeten

Noha még nincs április elseje, és egy halálhír áprilisi tréfának is nagyon rossz, a Twitteren és a neten Jackie Chan halálhíre terjed. Ismét. Ugyanis 2008-ban egyszer már szárnyra kelt a pletyka, hogy meghalt a színész, akinek nevét legtöbben a Részeges karatemester című filmhez kötik.

A hírt ez alkalommal a pastehtml.com indította el: a site arról közöl hírt, a CNN-re utalva forrásként, hogy egy Los Angeles-i kórház tájékoztatása szerint a hongkongi színész szívinfarktusban elhunyt. A portál azt is írja, hogy Chan orvosai úgy fogalmaztak: a szíve nem bírta el a nagy terhelést, amit zsúfolt programja jelentett számára. Az anyag szerint Chan a Kungfu Panda második részét népszerűsíttette, közben pedig ma már Hongkongba kellett volna repülnie, új filmjét forgatni. Az írás emellett még azt is említi, hogy Will Smith mellett Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke is méltatta Jackie Chant, és sajnálatát fejezte ki a halála miatt. „Először Nate Dogg, most pedig Jackie Chan” – így fogalmazott az elnök a portál szerint. 

Más hírportálokon, sztárokról író oldalakon – BBC, a forrásként megjelölt CNN, People stb. –  nincs hír a színész haláláról. A Twitter-felhasználók azonban bedőltek a hírnek, körbe-körbejártak a színész haláláról szóló rövid üzenetek, bár azóta már a cáfolatokról is csiripelnek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top