Szabadidő

Tiltakozás a homoszexualitástól “megszabadító” iPhone-alkalmazás ellen

Melegjogi szervezetek támadják az Apple-t. Egy olyan iPhone-on és iPaden is elérhető applikáció ellen tiltakoznak Angliában, amellyel a melegeket "térítenének meg".
iPhone alkalmazással térítenének a homoszexulitásbólPaulo Coelho új könyvéről nyilatkozik

Számos applikáció – rövidebb nevén app – létezik az iPhone-okra, iPadekre. Vannak köztük játékok, üzleti programok, virtuális útikönyvek és még sorolhatnánk. Most pedig már van egy olyan is, amely a homoszexuálisokat próbálja meggyőzni arról, hogy változtatniuk kellene a szexuális szokásaikon. Azaz jó lenne, ha „megtérnének” és heteroszexuálisok lennének.

iPhone alkalmazással térítenének a homoszexulitástólMelegjogi aktivitsták támadják az Apple-t a program miatt: eddig több mint 80 ezer aláírás gyűlt össze az alkalmazási elleni petíción – tájékoztatott a brit Guardian című lap. A „meleg-gyógyírnek” nevezett app mögött az Exodus International, kereszténységet támogató szervezet áll, akik arra buzdítják a melegeket, hogy változtassák meg a szexuális beállítottságukat. Ahogy fogalmaznak: az alkalmazás „Jézus erejének segítségével megszabadít majd a homoszexualitástól”.

Egy angol melegjogi szervezet vezetője a Guardiannek a következőt mondta a program kapcsán: „reggel nyolc óra óta használtuk ezt az alkalmazást, de biztosan állíthatjuk az olvasóiknak, hogy semmilyen hatása nincsen.” 

Magyar melegek véleményére is kíváncsiak voltunk. Ők egyetértettek azzal, hogy ez az alkalmazás inkább bántó, mintsem értelmes. Mint mondják: az, hogy valaki homoszexuális, nem olyan választás, mint például az, hogy valaki katolikus vagy református legyen. 

Tavaly az Apple már visszavonta egy hasonló, anti-homoszexuális alkalmazás engedélyét, miután online petíció indult ellene. Akkor a letiltás 8000 virtuális aláírást követően történt meg.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top