Szabadidő

Dalban mondom el: nosztalgikus hétfő

Te is dúdolsz, ha meghallasz a rádióban egy-egy agyonjátszott, régi nagy slágert? Jókat tudsz bulizni a retrodalokra? A héten minden nap összeszedünk 5 olyan számot, amely kedves emlék a múltból. Ha hétfő, akkor a hétkezdéshez kapcsolódó dalok jönnek.
                                                           The Bangles: Manic Monday

Ez volt a lánycsapat első igazi nagy slágere. A dalt Prince írta, eredetileg saját magának, majd később átadta az együttesnek. A pletykák úgy tartják, a zenész úgy adta oda a csapat frontemberének, Susanna Hoffsnak, hogy cserébe együtt töltött éjszakát kért tőle. A The Banglesnek később még olyan máig ismert slágerei születtek, mint a Walk Like an Egyptian és az Eternal Flame. 

 

                                                             Bergendy: Iskolatáska

A dalt a Bergendy és Demjén Ferenc nevéhez is sokan kötik. Tulajdonképpen egyik sem téves, ugyanis a szöveg Demjén munkája. Az énekes a 70-es években, és így a szám születésekor is, a Bergendy tagja volt.  

 

                                             The Mamas & The Papas: Monday Monday

A dal, amelyre valószínűleg anyáink jobban emlékeznek. A The Mamas & The Papas a 60-as évek népszerű amerikai együttese volt, pályafutásuk elég rövid ideig, csupán néhány évig tartott.

                                                              Jazz+Az: Megint hétfő

Sokáig vitatkoztunk rajta, hogy a Jazz+Az retro vagy sem, de úgy döntöttünk, ezt a dal mindenképpen nosztalgikus, sokak kedvence, ezért nem hagyhattuk ki az összeállításból.  

 

                                                  Duran Duran: New Moon on Monday

Egy 1983-as dal az angol bandától. A most látható videoklipnek számos verziója létezik, a leghosszabb 17 perces. 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top