Szabadidő

Háromszázmilliót ér a világ legdrágább kutyája

Te mennyi pénzt adnál ki egy fajtatiszta kölyökkutyára? A legtöbben valószínűleg maximum néhány tízezer forintot szánnánk e célra. Kínában azonban csaknem 300 millió forintnak megfelelő jüanért kelt el egy 11 hónapos tibeti masztiff.
Háromszázmilliót ér a világ legdrágább kutyája Gazdája után halt a kutya – Különvélemény Soma Mamagésától

Noha az eladás részletei elvileg bizalmasak, a kutya tenyésztője a The Telegraphnak elmondta: egy észak-kínai multimilliomos üzletember lett az eb új tulajdonosa. A férfi tíz éve kezdett kutyákat tenyészteni, de álmában sem gondolta volna, hogy valaha ilyen drágán fog tudni eladni egy fiatal masztiffot.

Háromszázmilliót ér a világ legdrágább kutyája A tibeti masztiff ősi fajta, egyike a legrégebbi kutyafajtáknak, bár származása sok szempontból homályos. A tenyésztő, Mr. Lu szerint a most eladott kutya tökéletes fajtapéldány, ezért úgy véli, az új gazda befektetése néhány éven belül megtérülhet. Ehhez nem kell mást tennie, mint fedeztetésre kölcsönadnia a kutyát más tenyésztőknek. Egy-egy alkalommal akár százezer jüant is kérhet a „bérbeadásért”. 

Ázsiában e fajtának korábban kulturális értéke volt, Kínában azonban egyre inkább státusszimbólummá válik. A törzskönyvezett, fajtatiszta tibeti masztiff kölyök Magyarországon sem olcsó: az ára 120 és 280 ezer forint között mozog.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top