Szabadidő

Farsangi forgatag: programok álarcban és anélkül

A farsangi programok kavalkádjában nem könnyű eligazodni, épp ezért összegyűjtöttük a legizgalmasabb szórakozási lehetőségeket. Gondoltunk a családokra, de találtok kifejezetten felnőtteknek szóló tippeket is.
 Programok az egész családnak

Farsangi forgatag: programok álarcban és anélkül

New York-i divathét a karosszékből »

Noha farsang

Helyszín: 1137 Bp., Pozsonyi út 12.
Időpont: február 26., 16-19 óráig

Olyat már rég olvastunk, hogy a belépő valahol egy tál süti lenne, de a Testharmónia és a Noha idei farsangján ez is egy a sok meglepetés közül. A szervezők kézműveskedéssel, fotókiállítással, vetítéssel, tombolával, fánkkal, táncházzal várják a

Noha farsang
Noha farsang

vendégsereget, és természetesen ide is illik jelmezben érkezni. Az álarc-, műorr- és bajuszkészítés programok egyenesen kihagyhatatlannak tűnnek.
www.nohastudio.hu »


Farsangjárás, maskarázás – Családi nap

Helyszín: Budapest, Mezőgazdasági Múzeum
Időpont: február 19., 10–17 óráig

Temessük együtt a telet, mulatsággal, evéssel-ivással, zenével és tánccal! A Varázsló- és Boszorkányképző-iskola előadásain könnyen Roxfortban érezhetjük magunkat, az Óperenciás Bábszínház egy másik világba repít minket, de lesz még itt tombola, Csukás István-mesék, kézművesprogramok, néptánc, farsangi tudáspróba, télbúcsúztató vásár, mozikuckó és Kristálygömb jósda, tehát garantálható, hogy a Mezőgazdasági Múzeumban egyik családtag sem fog unatkozni.
www.mezogazdasagimuzeum.hu »

Csabai farsang

Helyszín: Békéscsaba
Időpont: március 4–9.

Cigányka, sült vér, brindzás haluska és csabai kolbász. Békéscsabán nagyon tudják, mi kell a gyomornak így farsang környékén. Disznóvágással, kolbásztöltéssel, lacikonyhával, táncházzal és játszóházzal várják a látogatókat az egyik legnagyobb múlttal büszkélkedő farsangi mulatságon. Színház, koncertek és egyéb kulturális programok is várhatók a kulináris élmények halmozása mellett, így mindenképp érdemes autóba vágnunk magunkat.
www.bekescsaba.hu »


Farsang a Skanzenben

Helyszín: Szentendre, Skanzen
Időpont: februári hétvégék és március első hétvégéje

Szentendrén az idei farsang a disznótorok jegyében telik, tehát a gyomrukat szerető olvasóinknak nem kell sokat gondolkodniuk azon, merre vegyék az irányt. Élőben láthatjuk a béltisztítás és a kolbásztöltés titkait, elmagyarázzák az alapfogalmakat (kondás, disznópásztor…) és közben természetesen temérdek hús- és borkóstolásban lehet részünk. A farsang és fonó témájú hétvégéken fánk- és maszkkészítést tanulhatunk, az eseménysor pedig március 6-án torkollik igazi téltemető felvonulásba és mulatozásba.
www.skanzen.hu »


Ingyenes Koris Farsang

Helyszín: Budapest, Hősök tere
Időpont: február 19-23.

Ingyenes korcsolyázás, és emelkedés hőlégballonnal, élő koncertek, valamint gyermek- és jeges-programok várják az érdeklődőket a Műcsarnok mellett a Samsung ingyenes Koris Farsangján egy kis téli kikapcsolódásra minden nap 10 és 22 óra között. Vendég Kaposvár Farsangja, és a mohácsi busók.
www.korisfarsang.eu »

Farsangi forgatag: programok álarcban és anélkül

III. Országos Farsangi Fánkfesztivál

Helyszín: Nagykanizsa
Időpont: február 18–19.

2010-ben negyven csapat negyvenhét féle fánkot sütött, és a szervezők egyértelműen ezt a tavalyi, egyébként Guinness-rekordkén jegyzett számot szeretnék túlszárnyalni az idén. A csokis, túrós, narancskrémes, lekváros és egyéb ízesítésű ínyencségek kóstolgatása mellett a kétnapos rendezvény álarcos felvonulással, gasztronómiai és turisztikai konferenciával, farsangi bállal, valamint számtalan tánc- és énekfellépéssel szórakoztatja a Nagykanizsára érkezőket.
www.nagykanizsa.hu »

Busójárás

Helyszín: Mohács
Időpont: március 3–8.

Az UNESCO Szellemi és Kulturális Örökség részének nyilvánított mohácsi busójárás már régóta a farsangi
időszak egyik legszínesebb és legvonzóbb programja. Nem igazán lehet űberolni azt, hogy ebben a városban kb. öt-hatszáz fiatal (néhány csoportnév: Sokác lányok, Buzogányos Busók, Hamutiprók, Bundások…) öltözik be évről évre busónak, ami már önmagában is impozáns látványt nyújt.

Farsangi forgatag: 2011-es programok álarcban és anélkül

Az annak idején a legenda szerint a törököket is elűző álarcok egyszerre viccesek és ijesztőek, de a felvonulásokon és ágyútűzön kívül is számtalan izgalmas programmal várják a Mohácsra látogatókat.
www.mohacsibusojaras.hu »

 Programok felnőtteknek

Revü farsang

Helyszín: Cotton Club, Budapest
Időpont: február 19., 19 órától

A szving, az elegáns vacsorák és a felhőtlenül pikáns hangulat kétségtelenül jellemző a Cotton Clubra, ahol már hagyománya van a farsangozásnak. Aki a régimódi revük jegyében szeretné jól érezni magát, az meg is kaphatja mindezt Ress Hajnitól. Az est sztárvendége Rácz Kati lesz, a színpadon a Studio 11 zenekar játssza a talpalávalót, az asztalfoglalás elengedhetetlen, a hajnalig tartó diszkó pedig jó testmozgásnak ígérkezik. Belépés szigorúan csak jelmezben. A jelszó: Angyalok és démonok.
www.cottonclub.hu »

Fotó: pecs.varosom.hu
Fotó: pecs.varosom.hu

Farsangi hangverseny

Helyszín: Pécs, Kodály Központ
Időpont: február 28.

A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara Dénes István vezénylésével adja elő Dvořák Karneváljának, Strauss Denevérjének és Suppé Könnyűlovasságának nyitányát, majd Gounod Faustjának balettzenéjét. Két és fél óra a klasszikus zene szerelmeseinek.

http://pecs.varosom.hu »


Fitneszfarsang

Helyszín: Gold Center, Budapest
Időpont: február 19., 9–19

Szeretnéd kipróbálni, milyen vasorrú bábának beöltözve pilatesezni? Érdekel, milyen lehet az aerobik, ha az ember lánya épp királykisasszony ruhában tolja? Szerencsére nem erről szól a Gold Center farsangja, csupán arról, hogy a fitneszőrültek farsang alkalmából egy napig ingyen próbálhatnak ki mindent a csoportos aerobikóráktól kezdve a hastáncon át egészen a masszázsig. Ha valakinek mondanak valamit a Body Ball, Spinning, Zumba, Gym Stick és Port de Bras kifejezések, az máris okosabb nálunk, és indulhat is őket ingyen tesztelni. Mindezek mellett squashbemutató, valamint női és férfi fitneszverseny is várja az érdekődőket.
www.goldcenter.hu »


Velencei Maszkabál Vásáry Andréval

Helyszín: Budapest, Orfeum Mulató
Időpont: február 25., 22.00

A Csillag születik egyedi hangú sztárja, Vásáry André a velencei karneválok hangulatában előadott estélyén az Orfeum Mulatóban bűvöli el a vendégeket, akiknek nem árt szintén az alkalomhoz és az akkori korhoz illő ruhában és álarcban megjelenniük.
www.orfeumclub.hu »


Közép-Európa Táncszínház: Carneval

Helyszín: Táncszínház, Budapest
Időpont: március 4., 19.00

A Carneval című előadás az átváltozás témakörét kutatja, középpontjában ismert és ismeretlen oldalaink feltárása áll. Képzeletbeli emberi és állati arcaink találkoznak össze ebben a mozgalmas játékban, ahol a szélsőségek nemcsak a karakterek szintjén, hanem az egymást ellenpontozó mozgások ötvözésében is teret kapnak. Az előadás után is folytatódik a karneváli hangulat, mivel a nézőket itt Tarantino, David Lynch, Almodóvar vagy Tim Burton legismertebb karaktereinek gúnyájában várják. A legjobb jelmez díjat kap!
www.nemzetitancszinhaz.hu »

 

Farsangi Operettgála, Debrecen

Helyszín: Debrecen Kölcsey Központ
Időpont: február 26., 19.00

Az operett Best of mindig is nagy sikernek örvendő program volt a farsangi időszakban. Oszvald Marika, Kovács Zsuzsa és Virágh József sztárvendégeskedésével Debrecenben is kétfelvonásnyi operettklasszikusnak örülhetnek azok, akik imádják a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, A víg özvegy, a Mágnás Miska vagy a Denevér megunhatatlan dallamait. A sztárvendégek mellett fellépnek a HungarOperett szólistái és tánckara, valamint a Madách Színház, a Vígszínház és az Operettszínház ifjú tehetségei.
www.kolcseykozpont.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top