Szabadidő

Depp és Jolie velencei vakációja

Az év végén még a filmforgalmazók is pihenőt fújtak, így az Angeline Jolie – Johnny Depp párosnak nem maradt valódi ellenfele a nézettségi listák élének meghódítására. Persze egy gyilkos gumiabroncs azért megpróbálkozik a lehetetlennel.
 Az utazó

Depp és Jolie velencei vakációjaViki
Így december végénél járva azért kimondhatjuk, hogy az idei ünnepi moziválaszték valami egészen gyalázatos lett, és még az ígéretesnek tűnő filmek is csalódást okoztak, persze tisztelet a kivételnek (ami azért szerencsére akadt). Első hallásra nem is tudnék jobb mozit elképzelni annál, amiben az isteni Johnny Depp valahol Velencében hajókázik Angelina Jolie-val az oldalán, és még némi titkosügynökös-gengszteres vonal is fokozza az izgalmakat. A gond csak az, hogy az alkotóknak se volt bővebb elképzelésük a dologról. Velence szép, Jolie szép, Depp szép, de ettől még Az utazó annyira unalmas, hogy az valami elképesztő. Álmosítóan képeslapszerű képekben láthatjuk a nagy semmit, és az egészben a legsiralmasabb, hogy a két főszereplő között egyáltalán nem működik a kémia, ráadásul mindketten karrierjük leggyalázatosabb és legsótlanabb alakítását nyújtják. Mintha az egyetlen motivációjuk a busás gázsi lett volna. Ennek tudatában a film Golden Globe-jelölései felérnek egy rossz viccel.

Depp és Jolie velencei vakációja

Depp és Jolie velencei vakációjaCsaba
Akadnak filmek, melyek láthatóan csak azért készültek el, hogy a stáb jókora stúdióköltségből nyaralhasson egy jót valami szép helyen, és úgy mellékesen közben egy filmet is leforgassanak. Ilyen mozi lett az Anthony Zimmer című 2005-ös francia mozi remake-je is, pedig a jelek nem ezt mutatták. A rendezői székbe az a német Florian Henckel von Donnersmarck került, aki A mások életéért jogosan kapta meg a legjobb külföldi filmnek járó Oscart, ráadásul két olyan sztárt választott főszereplőnek, akik híresek az igényes szerepválasztásaikról. Az utazó mindezek ellenére se lett több egy számtalan logikai bakival tarkított, mindenféle romantikát, humort és izgalmat nélkülöző vontatott hollywoodi képeslapmozinál, melyen még a meglepőnek szánt nagy végső fordulat sem tud segíteni. Sok hűhó semmiért.

Depp és Jolie velencei vakációja

Rendezte: Florian Henckel von Donnersmarck
Szereplők: Angelina Jolie, Johnny Depp, Paul Bettany, Timothy Dalton
Eredeti cím: The Tourist
A film honlapja: www.sonypictures.com/movies/thetourist »
Forgalmazza: InterCom
Értékelés: 2/5 (Viki: 2, Csaba: 2)

 Rubber

Depp és Jolie velencei vakációjaViki
Quentin Dupieux, alias Mr. Oizo most filmrendezőként is bemutatkozik a magyar közönség előtt. Ugyan ehhez nem árt kicsit keresgélni a művészmozik választékában is, lévén a Rubber nem egy plázafilm, és elég limitált az a közönség, akiket érdekelhet egy feleszmélő és rögtön gyilkossá is váló gumiabroncs vicces és abszurd története. Igen, jól olvastátok: ebben a filmben egy gumiabroncs kezd sorozatgyilkolásba, mégpedig a telepatikus erői segítségével. Az alapötlet persze kellően elmeháborodott, de sajnos a film csak mérsékelten vicces, és leginkább csak az eleje és a vége működik. Tipikus esete annak, amikor egy jó kisfilmre való ötletből egy elhúzott nagyjátékfilmet készítenek.

Depp és Jolie velencei vakációja

Depp és Jolie velencei vakációjaCsaba
Quentin Dupieux rendező sajnos nem elégedett meg azzal, hogy a világ legabszurdabb ötletéből (gyilkos gumiabroncs, yeah!) egy jó kis B kategóriás horrort tegyen le az asztalra, hiszen neki művészi ambíciói is voltak/vannak. A filmben a halálos gumiabroncs megpróbáltatásait egy csapatnyi néző is figyelemmel követi, aminek köszönhetően a Rubber már önmagára és a nézői befogadásra is reflektál, de sajnos ilyen értelemben sem lesz mélyebb annál, mint amit egy hasonló alapötlettel bíró mozitól alapból is elvárhatunk. Sajnos az alapötleten túl az alkotók túl sok eredeti ötlettel már nem rendelkeztek, ezért a másfél órás játékidő nagy része szimpla időhúzásnak tűnik azért, hogy valahogy összehozzanak egy nagyjátékfilmet.

Rendezte: Quentin Dupieux
Szereplők: Stephen Spinelle, Jack Plotnick, Wings Hauser
Eredeti cím: Rubber
A film honlapja: www.rubberfilm.com »
Forgalmazza: Szuez Film
Értékelés: 2,5/5 (Viki: 2, Csaba: 3)

 Északi karácsony

Igazából szerelem skandináv módra, a Dalok a konyhából rendezőjétől. Egy norvég kisvárosban karácsony este hazafelé igyekeznek az emberek a nagy hóban, a csodálatos északi fény alatt. Útjuk során fizikailag és érzelmileg is keresztezik egymást. A norvég hangulat nagymestere újfent magával ragadja a nézőt, és ezért nem meglepő, hogy filmje egyszerre vicces, tragikus és érzelmes.

Depp és Jolie velencei vakációja

Rendezte: Bent Hamer
Szereplők: Nina Andresen Borud, Arianit Berisha, Trond Farusa Aurvaag
Eredeti cím: Hjem til jul
A film honlapja: www.hjemtiljul.no »
Forgalmazza: Cirko Film – Másképp Alapítvány

 Sporthorgászat

Ebben a szubjektív kamerás filmben Mihai és barátnője egy hétvégi piknikre indulnak, hogy elszabaduljanak a hétköznapokból, és csak egymással törődhessenek. Ám egy váratlan baleset keresztülhúzza terveiket: elütnek egy prostituáltat, majd összevesznek, mert különbözőképpen akarják kezelni a helyzetet. Útközben Ana, a prostituált magához tér, és kiderül, hogy a sérülései egyáltalán nem súlyosak. A pár, kihasználva a helyzetet, azzal áll elő, hogy ők találtak rá a sebesült nőre. Ana ezek után vendégként velük tart a piknikre. Ám a lány rövidesen beférkőzik a szerelmesek magánéletébe.

Depp és Jolie velencei vakációja

Rendezte: Adrian Sitaru
Szereplők: Adrian Titieni, Ioana Flora, Maria Dinulescu
Eredeti cím: Rescuit sportiv
Forgalmazza: Mozinet

Depp és Jolie velencei vakációja20 éves az Ollókezű Edward
Gondolnánk Johnny Deppről, hogy már negyvenhét éves? És azt, hogy az Ollókezű Edward premierje óta már húsz év telt el? Tények, érdekességek és exkluzív háttérinfók a jubileum alkalmából.
15 dolog, amit még nem tudhattál az Ollókezű Edwardról! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top