Szabadidő

A szerelemről és más démonokról

A Nobel-díjas Gabriel García Márquez regényéből készült film egy márkilány, Sierva María történetét meséli el, aki tizenkét éves korában egy veszett kutya harapásába halt bele.

A babonák és az inkvizíció légkörében élő Sierva María (Eliza Triana) örökös szeretetlenségben tölti a napjait: az apja (Joaquin Climent – Salvador; Kika;), a mihaszna márki, s felesége, az egykori szilaj, mesztic szépség együttesen gyűlölik a kislányt, mivel természete ellentétes az övékével. A törékeny és félénk Sierva szinte egyáltalán nem érintkezik szüleivel; a rabszolgákkal barátkozik, s éjszakáit is ócska viskókban tölti.

A szerelemről és más démonokról

Egy végzetes napon azonban Sierva María bokáját megharapja egy veszett kutya, és ez a tragikus esemény felrázza az életüket. A város püspöke megparancsolja, hogy a lányt helyezzék el a Santa Clara-kolostorban, azaz „az élve eltemetés épületében”, mivel betegségét az ördög mesterkedésének tartja. Itt ördögűzésnek vetik alá, ám a feladat végrehajtásával megbízott pap (Pablo Derqui – Tulse Luper bőröndjei; Salvador)  beleszeret a törékeny gyermekbe. Sierva María így életének utolsó napjaiban megismeri a szerelem misztériumát egy megtévedt pap, Cayetano Delaura atya személyében.

A szerelemről és más démonokról

A lebilincselő történet rengeteg mondanivalót hordoz magában, miközben nagyszerűen ötvözi a mesék, legendák, mítoszok mágikus világát. Idegen kultúrákat ismertet meg velünk, de közben azzal is szembesít, miképpen hatott az európai befolyás az őslakosok életére. A film képi világa a reneszánsz festők, főleg Caravaggio érzelemdús világát idézi, amellyel különleges atmoszférát teremt ennek a különleges történetnek…

A szerelemről és más démonokról

Filmrendező: Hilda Hidalgo
Főszereplők: Eliza Triana, Pablo Derqui
Forgalmazó: MOKÉP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top