Szabadidő

Leleplezett mítoszok

…avagy hogyan dolgozik napjaink vezető divattervezője? Heti webes ajánlónkban ezúttal egy idegnyugtató alkalmazás, ajándékötlet gyerekeknek és egy jobb kedvre derítő blog arról, mi teszi mások életét gazdaggá.

1. Az ünnepek előtti munkahelyi és ajándékbeszerzési hajszában mostanság úgy relaxálunk, hogy az esőcseppek ritmusában saját zenét „komponálunk”. Kottaismeret hiánya, botfül nem akadály, a móka garantált.

2. Számunkra már-már ijesztő az a fajta tökéletesség, ami a Karl Lagerfeld által készített idei Pirelli-naptárról visszaköszön, ennek ellenére érdekes megfigyelni, hogyan dolgozik a mester. Nagy meglepetésünkre ő maga állt a kamera mögé, és kiderül az is, hogy még fényképezés közben sem veszi le sötét napszemüvegét és bőrkesztyűjét.

Infó: www.pirellical.com/thecal/home.page »

3. Bohony Beatrix és Zöld László Bújócska a városban nevű táblajátékát látva visszakívánkozunk gyereknek. A grafikus páros kézi munkával készített játékai környezetbarát anyagok felhasználásával készülnek, és különleges mesevilágot idéznek meg.

Marbushka
Marbushka
Marbushka
Marbushka

www.marbushka.com »

4. Virtuális faliújság céljára nem találunk jobbat a Stixynél. Az intuitív, „megfogod és ráhúzod” technikával működő oldalt használhatjuk kommentált fényképalbum készítésére, projektötletek bemutatására, termék-összehasonlításra, fájlok megosztására vagy virtuális firkapapírnak.

Stixy - virtuális faliújság
Stixy – virtuális faliújság

www.stixy.com »

5. Legújabb felfedezésünk a Petőfi Irodalmi Múzeum „Kortársak hangja” nevű kezdeményezése. A múzeum honlapján számos kortárs magyar író művét hallgathatjuk meg a szerző előadásában. Jó lenne, ha a hanganyagot át is másolhatnánk mp3-lejátszóra vagy a telefonunkra, hogy metrózás közben is röhöghessünk mondjuk a Kékszakállú herceg csodálatos életén.

Kortársak hangja - hallgasd meg őket! Katt a képre!
Kortársak hangja – hallgasd meg őket! Katt a képre!

6. A világ leghosszabb, legszentimentálisabb karácsonyi üdvözletét az Appreciate it blogon olvashatjuk. Az oldalon összefüggő szövegként közli, hogy mi 2010-ben a kommentelő emberek számára a legfontosabb, legféltettebb dolog a világon. A kötelező körök mellett sok érdekes bejegyzést is találunk, mindenesetre mi már magát az ötletet és a kivitelezést is díjazzuk.

Görgess lefelé és olvasd el az összes kommentet
Görgess lefelé az oldalon és olvasd el az összes kommentet!
Leleplezett mítoszok10+1 animációs film, amit 2011-ben látnod kell
A Nők Lapja Cafe belenézett a jósgömbbe, hogy megtudja, vajon milyen filmekre lehet 2011-ben moziba vinni az egész családot? A gömb a megszokottól eltérően egy háromdimenziós képet mutatott, lévén jövőre már nem létezhet animációs film 3D nélkül. »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top