Szabadidő

Adj nevet a kispandának!

Tizenegy hete megtörtént a csoda, a bécsi állatkertben megszületett a második pandakölyök. A feladat most a tiéd, segíts megtalálni a fekete-fehér pöttöm maci nevét.

Internetes szavazással döntenek a Schönbrunni Állatkert tizenegy hetes kispandájának nevéről. A három névváltozatra november 21-ig adhatják le voksukat az érdeklődők.

A mérleg szerint ugyancsak jól fejlett, 4,5 kilós pandabébi 2010. augusztus 23-án született a Schönbrunni Állatkertben. A most 11 hetes kispanda éppen egy kilóval nehezebb, mint bátyja, Fu Long volt ennyi idősen. Fejlődését elsősorban az elletőládába felszerelt kamerán keresztül követik nyomon az ápolók, hogy minél kevésbé zavarják meg anya és kölyke kapcsolatát.

A pandamama, Yang Yang egyébként már egyre hosszabb időre hagyja magára csemetéjét, hogy maga is élelmet keressen, és már nemcsak szoptatja és tisztogatja, hanem játszik is vele. Az érdeklődők az állatkert honlapján keresztül a pandabébi életének minden apró mozzanatáról értesülhetnek. Kattints ide! »

Szavazz a bécsi kispanda nevére!

Most például – akárcsak három évvel idősebb bátyja, Fu Long esetében – internetes szavazást írtak ki a nevére. A három névváltozatra – Fu Hu (Boldog Tigris – a tigris éve alapján), Ao Kang (Egészséges Osztrák Fiúcska), Wei Xing (Bécs Öröme) – november 21-ig adhatják le voksukat a pandák rajongói az állatkert honlapján (www.zoovienna.at).

A három lehetséges nevet a bécsi állatkert munkatársai és a pandák tulajdonosa, a kínai állam képviselői találták ki. Olyan elnevezést kerestek, amelynek találó a jelentése, szépen cseng és nem túl nehéz kimondani. A Fu Long (Boldog Sárkány) nevére kiírt internetes szavazáson 2008-ban 26 ezren vettek részt.
A névadási ceremónia – a kínai hagyományoknak megfelelően – legalább 100 nappal a pandabébi születése után, decemberben lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top