Szabadidő

A világ legmagasabb körhintája Bécsben

Bécsben egészen új perspektívából szemlélhetjük a várost, megnyílt ugyanis a legújabb látványosság: a Práter-torony. Tériszony kizárva!
 Bécs felülnézetből

 

Bahnorama
Bahnorama

A bécsi kilátóhelyek között a Szent István-dóm, a Kahlenberg és a Duna-torony tartozik az igazi klasszikusok közé. A város azonban újabb perspektívákat is kínál.

343 lépcsőfokot számlál a szűk lépcső, amely a Szent István-dóm kilátójába vezet. A kényelmesebbek lifttel is felutazhatnak, hogy megcsodálhassák a 60 méteres magasságból nyíló kilátást a bécsi óvárosra.

Hasonlóan látványos panorámát kínál a városra és a Dunára a 484 méter magas Kahlenberg, amely gyalogszerrel és tömegközlekedési eszközzel egyaránt megközelíthető.

A Duna-torony 360º-os körpanorámát nyújt a városra. A 150 méteres magasságban két étterem is található, amelyek lassú forgásuk közben folyamatosan új perspektívából mutatják a várost. 

Aki Bécs jelenlegi legnagyobb építkezését szeretné fentről megcsodálni, az 2010. augusztus 19-től egy új információs központból elégítheti ki kíváncsiságát.

A tűzpiros fatorony „Bahnorama” névre hallgat, és 66 méteres magasságból kínál sajátos rálátást az új bécsi főpályaudvarra. A bejáratnál egy kávézó és egy kerthelyiség várja a vendégeket, míg a nagyszabású projektbe egy 550 négyzetméteres kiállítás, valamint különböző modellek és virtuális ábrázolások engednek bepillantást. Európa legmagasabb fából készült tornyának a tetejébe egy lifttel juthatunk fel, ahonnan személyesen is meggyőződhetünk az építkezés előrehaladtáról. Az egykori Déli pályaudvar területén létrehozott új bécsi főpályaudvart 2013-ban adják át, amely az európai vasúthálózat egyik legmodernebb csomópontjaként szolgál majd. A pályaudvar környékén új negyed van kialakulóban irodákkal, lakásokkal, iskolákkal és egy parkkal.

Práter-torony
Práter-torony

Izgalmas kilátásokat ígér a bécsi Práter legújabb attrakciója is: a „Práter-torony” 117 méteres magasságával a világ legmagasabb körhintája, amely 60 km/h-s sebességgel repíti utasait, és kínál mindeközben varázslatos kilátást a városra. 

• Szent István-dóm – Stephansplatz, 1010 Bécs
• Kahlenberg – 1190 Bécs, megközelíthető a 38 A autóbusszal
• Duna-torony – Donauturmstraße 4., 1220 Bécs, www.donauturm.at »
• „Bahnorama” – Favoritenstraße 51., 1100 Bécs, a Südtiroler Platz közelében, www.hauptbahnhof-wien.at »
• Práter – 1020 Bécs, www.praterservice.at »

Forrás: Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top