Szabadidő

A legjobb webrádiók, avagy hallgass zenét a neten!

2010-ben a CD-formátum már gyakorlatilag halott, ám a lelkes zenerajongóknak mégsem kell elkeseredniük vagy fájlcserélő oldalakon törvényt sérteniük ahhoz, hogy hozzájussanak kedvenc bandáik legújabb (vagy éppen régebbi) számaihoz.

A Nők Lapja Cafe összeszedte a legjobb weboldalakat, melyekről ingyen vagy a CD megvásárlásánál kevesebb pénzért hallgathatjuk vagy tölthetjük le a kedvenc slágereinket, illetve ismerkedhetünk meg számtalan újdonsággal.

 iTunes

A torrentoldalak magyarországi élharcosai gyakran azzal érvelnek tevékenységük mellett, hogy hazánkban még az iTuneson sem lehet vásárolni, így még ha akarnák, sem tudnák legálisan megvásárolni és letölteni a zenéket. Idén júliusban egy netes mozgalom is indult az iTunes magyarországi bevezetéséért, de azért mi felhívnánk a figyelmet arra, hogy kis kerülő úton azért ebben a helyzetben sem lehetetlen a vásárlás.
Infó: www.apple.com/itunes »

A legjobb webrádiók, avagy hallgass zenét a neten!

Tippek, trükkök:
A letöltés PC-vel és Mackel egyaránt működik, és az oldal a digitális szórakozás számtalan formáját (zene, filmek, sorozatok, könyvek…) kínálja, melyet számítógépen kívül az iPhone-unkon, az iPodunkon vagy iPadünkön is élvezhetünk. Mindezt persze jóval olcsóbban, mintha a boltban vásárolnál. Több mint 13 millió track (nem kell az egész albumot megvenned) + az iTunes ízlésedre szabott ajánlatai, a barátaid és ismerőseid zeneletöltési szokásai és minden újdonság egy helyen. A világ legnagyobb zenei áruháza. Talán egyszer majd kerülő utak nélkül is eljuthatunk hozzá…
Az iTunes Store használata Magyarországról »

 Dalok.hu

ITunes híján a magyar zenészek létrehozták maguknak (és persze nekünk) a zenészszakszervezeten keresztül a Dalok.hu oldalt, melyen a legtöbb hazai előadó képviselteti magát. A számokba belehallgathatunk, műfajok szerint válogathatunk, és nem kell egész albumokat vásárolnunk, ha csak egy-két számba vagyunk szerelmesek. A választék rendkívül széles, és egy eredeti CD árához képest a költségek is rendben vannak (egy album kb. 1200 Ft-ba kerül, egy szám pedig kb. 120 pénzt kóstál).
Infó: www.dalok.hu »

A legjobb webrádiók, avagy hallgass zenét a neten!
 Last.fm

A világ legkedveltebb internetes rádiója ma már afféle közösségi oldalként is szolgál a zenefanatikusoknak. Műfajok, kedvencek szerinti listázás, mások listáinak követése és a stílusodat és kedvenc zenekaraidat követő számválogatás teszi kellemessé a Last.fm-et, ahol minden zenekarról találhatók fontos alapinformációk, teljes diszkográfiákkal, kiválóak a fórumaik, és a zenék ingyenes hallgatásán kívül a megvásárlásukhoz is segítséget nyújt, ráadásul az albumok esetében még a fizikai (értsd: CD-) formátumhoz is nyújt webáruházi megvásárlási lehetőséget.
Infó: www.last.fm »

A legjobb webrádiók, avagy hallgass zenét a neten!
 Vodafone Zenetár/Play Now Plus

Ma már a netről letöltött zenék jó részét a mobilunkon keresztül hallgatjuk, és ehhez nyújt segítséget a Vodafone és a T-Mobile is, ám különböző formákban. A módszer lényege, hogy havi/kétheti fix díjért cserébe korlátlanul válogathatunk és tölthetünk le zenéket a mobilunkra/számítógépünkre abból a sok millió zeneszámból, melyeket a legnagyobb kiadók (Universal, EMI…) és sok független cég teljes választékából adtak össze. A díjak persze szolgáltatónként változnak, de a korlátlan hozzáférésért cserébe egyáltalán nem busásak. A Telenort is megkérdeztük, hogy rendelkeznek-e hasonló zeneletöltési lehetőséggel, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Infó: www.korlatlanzene.hu »
Infó: www.t-mobile.hu/lakossagi/mobilszorakozas/playnow »

Vodafone Zenetár
Vodafone Zenetár

Play Now Plus
Play Now Plus

 Hangulatrádió

A legjobb webrádiók, avagy hallgass zenét a neten!Ha nem igazán vagy tisztában azzal, mit is hallgatnál szívesen, de tudod, éppen milyen hangulatú számokhoz van kedved, akkor a Stereomood számodra az ideális választás. Egy hosszú listából (optimista, melankolikus, nyári, parti, pszichedelikus, női, szeretkezős…) kell kiválasztanod a neked tetsző hangulatot, és az oldal ehhez több száz zeneszámot dob ki meghallgatásra. Jófajta és változatos szórakozás.
Infó: www.stereomood.com »

A legjobb webrádiók, avagy hallgass zenét a neten!

 MySpace

A MySpace hasonló közösségi oldalnak indult, mint a Facebook vagy az iWiW, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy zenészek/zenekarok számára is kínáltak profillehetőséget, ezzel megkímélve a zenekarokat a saját weboldal/blog létrehozásának problémáitól/költségeitől. A zenekarok MySpace-oldalairól természetesen a számaik is letölthetők, de a teljes albumokat inkább máshol keressük. Kiváló hely ahhoz, hogy üzenjünk a zenekaroknak, vagy kövessük a körülöttük folyó történéseket (koncertdátumok, albummegjelenések, fotógalériák, videók…). Ma már a zenekarok jelentik az oldal fő profilját.
Infó: www.myspace.com »

A legjobb webrádiók, avagy hallgass zenét a neten!

 Songo

A legnagyobb magyar webes zeneáruház (vagyis így hirdetik magukat) több mint egymillió trackkel kedveskedik nekünk, melyben magyar és külföldi előadók egyaránt megtalálhatók. Egyszerű keresés, albumonkénti vagy dalonkénti letöltés, nagy választék, ám netes letöltéshez képest az árak (egy album olyan 2400 és 3400 Ft körül mozog) egy kicsit elrugaszkodtak a valóságtól, annak ellenére is, hogy letöltött zenéink akár többszörösen is kimásolhatók CD-re.
Infó: www.songo.hu »

A legjobb webrádiók, avagy hallgass zenét a neten!

 YouTube

A YouTube továbbra is a legnagyobb videomegosztó oldal a világon, de a rajongók már rég megoldották, hogy az se legyen akadály, ha egy szám nem rendelkezik videoklippel (pl. egy statikus albumborító képpel). Mérhetetlenül gazdag (nem csak zenei) választék, ráadásul regisztrált felhasználóként mi magunk is tölthetünk fel az oldalra videókat, és lecsekkolhatjuk regisztrált ismerőseink listáit. Ha pedig épp nem vagyunk a klipre kíváncsiak, elég csak a zenére figyelnünk…
Infó: www.youtube.com »

A legjobb webrádiók, avagy hallgass zenét a neten!

További tippjeink:
www.deezer.com »
www.jango.com »
http://new.music.yahoo.com »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top