Szabadidő

Téged megérinthet egy idegen?

Hol a határ? Erre a kérdésre keresi a választ egy fotós. Michael Jackson letölthető arany kesztyűje, könyves látnokok és közösségi párterápia e heti webes ajánlónkban.

1. Nem probléma, ha nincs könyvtáros a családban, a „Könyvlátó” webes alkalmazás egy pillanat alatt segít megtalálni az ízlésünknek megfelelő olvasmányt. Elég megadnunk a legutóbb olvasott könyv címét és szerzőjét, és online könyváruházak, könyvklubok, könyves közösségi oldalak ajánlásai és eladási adatai alapján tippeket kaphatunk a következő olvasnivalóhoz. Sajnos, magyar könyvekkel nem szolgál, viszont díjazzuk a szép dizájnt, az egyszerű, felhasználóbarát funkciót és a készítők humorát.

Bookseer
Bookseer
 
Téged megérinthet egy idegen?

 

Infó: http://bookseer.com »

2. A digitális technikának és az ingyenes képfeldolgozó programoknak köszönhetően ma már bárki leradírozhat magáról egy-két-száz kilót és felvarrhat vagy megnagyobbíthat bármilyen testrészt a fényképeken. Létezik azonban egy ellenáramlat is, amely a művészetet a fotó kis hibáiban véli megtalálni. A lomográfiának nevezett mozgalom olyan szimpatikus célokat tűz ki, mint fotózz csípőből, rúgd fel a szabályokat, felejtsd el a beállításokat, ne akard előre tudni, milyen lesz a kép, sőt később se… A magyarországi lomográfiás közösség oldalán érdekes képeket és projekteket találsz.

Lomography
Lomography

 

Lomography - egy fotó a sok közül
Lomography – egy fotó a sok közül

Infó: www.lomography.hu »

3. Téged megérinthet egy idegen?Michael Jackson halálának egyéves évfordulójáról különös módon emlékeznek meg a www.thegloveliveson.com honlap készítői.

Az énekes emlékére bárki letöltheti a számítógépére vagy beépítheti saját blogjára, honlapjára Jackson csillogó kesztyűit, amely az egér kurzora helyett jelenik majd meg a monitoron. Tetszés szerint ezüst-, piros vagy aranyszínben.

The Glove Lives on
The Glove Lives On

4. Hányszor simogattál meg egy szembejövő kiscicát vagy aranyos blökit? És a gazdáját? Nem különös, hogy idegen emberekhez nagyobb távolságtartással viszonyulunk, mint némely állatfajtához? Richard Renaldi fényképész arra kért idegen embereket az utcán, hogy pózoljanak a kamerájának egymást megérintve. Miről árulkodnak az arcok? Idegenkedés vagy kíváncsiság tükröződik rajtuk?

Renaldi
Touching Strangers
Renaldi
Touching Strangers

Infó: www.renaldi.com/photographs/touching/index.html »

5.
Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek – gondolhatták a Couples Spark felhasználói. Az oldalon párok kiabálják el a világnak problémáikat névtelenül, és bárki beszállhat az össznépi párterápiába, hogy hozzáadja a maga okosságait. Mikor legyen egy kapcsolat „hivatalos” a Facebookon? Meg lehet jutalmazni egy tizenhárom éves lányt a jó jegyért egy tetoválással? Nem akarja felvenni a vezetéknevemet! Megannyi izgalmas kérdés a CouplesSpark.com-on.

Couples Spark
Couples Spark

 

Couples Spark
Couples Spark

Infó: www.couplesspark.com »

6.
Vrábel Krisztina gasztroblogját nemcsak receptjei, hanem országismerete, kultúrtörténeti tudása miatt is becsüljük. Kriszta blogját letölthető havi naptárai miatt is érdemes felkeresni, amelyeket gyönyörű ételfotóiból alakít ki háttérképnek. Augusztusi ajándéka olvasóinak a pesto jegyében készült.

Téged megérinthet egy idegen?

www.artinpress.hu/augusztus.jpg »

Dolce Vita
Dolce Vita

Infó: http://fozzunkolaszul.blogspot.com »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top