nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Frissülj fel!

Frissülj fel!

Már javában tombol a nyár és a kánikula beköszöntével gyakran elkalandozom, hogy bárcsak egy kubai szállodában szürcsölgethetnék egy finom, frissítő koktélt a tengerparton. Hát igen! Ez vagyok én, az örök álmodozó, de telhetetlen semmiképp.
Avatar
Bacardi
f Ajánlom

Igaz, tengerünk nincs, de a kedvenc koktélom társaságában bármikor jól érezhetem magam, és ehhez több ezer kilométert sem kell utaznom. Nem is csodálkozom rajta, hogy a Draket – a Mojito ősét – „gyógyitalként” adta csapatának Drake kapitány, a hírhedt kalóz. Az eltérés köztem és a kalózok közt csupán annyi lehetett, hogy ők a trópusi láz ellen védekeztek az itallal, én meg a hőség ellen, de a korral haladni kell!

Don Facundo Bacardí Masso is épp így gondolta, ezért álmodta tovább a kalózok italát, aminek a legfőbb összetevője a fehér rum. A ma ismert neve akkor ragadt rá, mikor jéggel kezdték el készíteni és a már jól ismert Bacardi rummal. Ebben a koktélban nemcsak a Bacardi rum, a friss mentalevél és lime ízének harmóniája a csábító, hanem az is, hogy otthon is könnyedén elkészítheted.

Frissülj fel!A lényeg, hogy legyen kéznél egy üveg Bacardi Mojito, mentalevél, lime, egy kis cukor és sok-sok jég. Ha az alapanyagok megvannak, fogj egy longdrinkes poharat és tedd bele a mentalevelet, az összevágott lime-ot és adj hozzá egy kevés cukrot.

Hogy fokozzuk az ízhatást, nyomkodd, vagy zúzd össze a pohár tartalmát. Ha ezzel megvagy, jöhet a koktél lelke, a Bacardi Mojito! Ezután töltsd fel a poharat jéggel és adj hozzá 1-1,5 dl Bacardi Mojito koktélalapot és egy kevés szódát, amit jól keverj el. Ennyi az egész és a végeredmény magáért beszél!

Te csak élvezd a koktél nagyszerű ízét és a házibulik alkalmával kápráztasd el barátaidat is egy Mojitoval, hiszen nem hiába lett világszerte a legnépszerűbb ital.

További információ!

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon