Szabadidő

5 gyerekbarát szálláshely itthon és külföldön

Rád fér már egy kis kényeztetés, lazítás, feltöltődés, de közben a lurkókat sem szeretnéd lepasszolni a nagyszülőkhöz? Válassz olyan üdülőhelyet, ahol a piciket is szeretettel és hozzáértéssel fogadják!

Jennifer Lopez nem visz magával annyi cuccot egy turnéra, amennyit akkor kell összecsomagolni, ha bárhová kisgyerekekkel indulunk útnak. Az egyik legfőbb elvárás tehát egy magát bababarátnak tartó vendéglátóhely esetében, hogy biztosítsa mindazt a kényelmet, amelyet otthon is megszoktunk, vagyis ne nekünk kelljen cipelni a kiságyat, cumisüveg-melegítőt, pelenkázót, kádat, bilit és egyéb apróságokat.

A második, de igen lényeges kérdés, hogy a kényeztetés-szépítészet terén mit tud nyújtani a kiszemelt komplexum. Ha egyetlen jakuzzi, másfél masszőr és heti egy napon elérhető fodrász a kínálat, attól még lehet jó a hely, de igen messze áll az igazi wellnesstől.

A harmadik – nagyon fontos – szempont: a kicsiknek is jusson bőven élvezet! Ahol kifejezetten gyerekeknek és babáknak kialakított medencék, gyermekmegőrző-szolgáltatások, különféle foglalkozások és játszóházak-játszószobák is vannak, ott jó eséllyel garantált, hogy télen-nyáron mindenkinek lesz alkalma a maga módján kikapcsolódni.

Közel Budapesthez: Villapark Várgesztes

A Vértes hegység északnyugati csücskében, a fővárostól csupán 75 km-re elhelyezkedő villapark csendes zöldövezetben, friss levegőjű erdők és gyönyörű tavak közelében található. A környék egész évben tartalmas kikapcsolódási lehetőséget kínál a szép tájak, az érintetlen természet, a sport, a történelmi és kulturális értékek szerelmeseinek. A 125 házból álló villapark kitűnő adottságokkal és számos lehetőséggel rendelkezik mind a gyerekes családok, mind baráti társaságok szabadidejének tartalmas eltöltéséhez.

5 gyerekbarát wellness-szálloda

A villaparkban található bababarát villáknak köszönhetően a kisgyerekes családok is szívesen látott vendégek. A kicsikkel együtt pihenők üdülését olyan speciális felszerelések teszik komfortossá, mint például a bili, járóka, gyerekágy, etetőszék, pelenkázó, gyermekkád, lemosható partedli, gyerekrács a lépcsőnél, gyerekbiztos konnektorok. A recepción hátihordozó, lázmérő, porszívó is igényelhető. A központi játszóházban szakképzett óvónők várják a gondjaikra bízott csemetéket.

Bababarát villát is bérelhetsz!
Bababarát villát is bérelhetsz!

 

Villapark Várgesztes
Cím: 2824 Várgesztes, Villapark
Infó: www.villapark.hu »

Extrák: Az üdülőfalu területén szubtrópusi élményfürdő teszi még élvezetesebbé a pihenést. Az élményfürdő elemei között vadvíz, pezsgőfürdő, légmasszázs, különböző hidromasszázsok, csúszdás gyermekmedence, valamint fényterápiás szauna található.


1 megye, 3 fürdő

 

Kehida Termál gyógy- és élményfürdő
Cím: 8784 Kehidakustány, Kossuth L. u. 62.
Infó: www.kehidatermal.hu »

Hotel Karos-Spa
Cím: 8749 Zalakaros, Alma utca 1.
Infó: www.karos-spa.hu »

Kolping Hotel
Cím: 8394 Alsópáhok, Fő u. 120.
Infó: www.kolping.hotel.hu »

A gyerekbarát választék országszerte szélesnek tűnik, de ha részletesebben is megnézzük, leginkább Zala megyében találunk olyan, gyógyforrásokra épülő wellnessközpontokat, ahová pár hónapos babákkal is bátran be lehet jelentkezni. Nem mindegy ugyanis, hogy valahol „meg tudják oldani” a picik fogadását, vagy eleve rájuk is számítva alakították ki a környezetet…

Nagyjából egyformán sokszínű és vonzó a zalakarosi és a kehidakustányi élményfürdők ajánlata. A mamák mindkét helyen nyugodtan elmerülhetnek a frissítő-lazító masszázsok, szaunák, aromafürdők, speciális kozmetikai kezelések tengerében, csak győzzék beosztani a programokat. A lelki-optikai tuning ideje alatt a babákra szakképzett felnőttek vigyáznak, a nagyobb kicsik pedig felügyelet mellett szórakozhatnak a játszókuckókban, a kézműves-foglalkozásokon vagy épp a manótornán. A közös kalandokra is van bőven alkalom: szárazon és vízben is többféle programból lehet választani (például baba-mama masszázs, közös vízi játék). A rengeteg medence között a legkisebbeket bébipancsoló és bébicsúszda is várja, a baba-mama pihenő pedig mindkét helyen úgy lett kialakítva, hogy ne kelljen visszacuccolni a szobába, ha pelenkázásra, etetésre vagy szoptatásra kerül a sor. A Kehida Termálhoz tartozó családbarát és családias szálláshelyeken 4, a Karos Spa hoteljében pedig 6 év alatti gyermekeknek ingyenes a szállás.

Kehida Termál
Kehida Termál

Szintén Zala megyében, Hévíztől két kilométerre, Alsópáhokon található az ország első családbarát szállodája, a wellnessközponttal együtt egy óriási park közepén áll a családias, kisebb házakból kialakított komplexum. A szaunapark, a gőzfürdők és a többféle élménymedence mellett természetesen fitneszterem és szépítőszerviz is várja a szülőket, sőt itt várandós kismamák számára kialakított kényeztetőcsomagra is be lehet fizetni. Ha babádat nem akarod bébiszitterre bízni, beteheted a medencék mellett elhelyezett járókába, így úszás közben is ráláthatsz. Újdonság a medencetérhez közeli étterem, ahová nem kell felöltözni, ha pancsolás közben megéhezik a család. A legkisebbek ellátása sem gond: bébibüfé, kényelmes szoptatósarok és pelenkázó is van a babamedencék közelében, ha pedig elfáradtak a babajátszótéren vagy a babaúszás után, az altatószobában pihenhetnek egyet. A fürdőben hamarosan elkészül a szülőknek igazi kikapcsolódást jelentő „csendes övezet” is, ahová nem jut el a gyerekzsivaj.

Hotel Karos-Spa
Hotel Karos-Spa

Extrák: Kehidakustányban a 4 napos baba-mama wellnesscsomagban babaúszás és közös baba-mama torna is szerepel. Zalakaroson a fittebb anyukák a futóbabakocsis edzést, a mozgékony kicsik pedig az ovis jógát is kipróbálhatják. Alsópáhokon a családok nádtetős, vályog bioházakban is foglalhatnak szállást.

Kolping Hotel
Kolping Hotel

Látnivalók a környéken: Ha kirándulásra is jut idő, alig 20–40 kilométernyi autózás után eljuthattok a Balatonnál Keszthelyre vagy Szigligetre, a Kis-Balatonnál a Kányavári-szigetre, illetve Sümeg várához.

 Külföldön, de mégis közel

Kőszegtől mindössze egy ugrásra, az ausztriai Lutzmannsburgban közel-távol egyedülálló vízi élménypark várja a családokat. Bár a burgenlandi Sonnentherme élményfürdőben a felnőttek is megkaphatnak minden kényeztetést, ez az a hely, ahol elsősorban a babákról és a gyerekekről szól minden. Itt az egyetlen stresszfaktort az jelentheti, hogy az önjáró nagyobb srácokat valószínűleg nehéz lesz a nap végén elcsalogatni az óriáscsúszdák, a vadvízi patak, a hullámmedence, a vízeséses barlangok vagy az ugródeszka közeléből.

5 gyerekbarát wellness-szálloda

A legapróbbakat a többféle bébiúsztatóval, bébicsúszdával és vidám játékokkal lehet lefoglalni, utána pedig a nekik kialakított gyerekhálószobában durmolhatnak egy jót. A szülők dolgát igyekeznek mindennel megkönnyíteni: pelenkázó lépten-nyomon található a fürdőben, etetőszéket és cumisüveg-melegítőt sem kell sokáig keresgélni, a fali babafotelekbe pedig bármikor biztonságosan le lehet tenni pár pillanatra az aprókat. A hely további vonzereje, hogy késő estig nyitva tart, és informatív, magyar nyelvű weboldala is van.

5 gyerekbarát wellness-szálloda

 

Sonnentherme élményfürdő
Cím: A – 7361 Lutzmannsburg, Thermengelände 1.
Infó: www.sonnentherme.at »

Extrák: Ausztria egyetlen babaszaunájában a babaúszást követően a kicsik anyukájukkal együtt lazíthatnak néhány percet a kellemes melegben, a felnőtteket pedig különleges szaunaprogramok is várják (például csokiceremónia, mézes felöntés, fényszauna).
 
Látnivalók a környéken: Egy rövid városnézésre elruccanhattok a közeli Kőszegre, Sopronba vagy Szombathelyre, a természetbarátok pedig a Kőszegi Tájvédelmi Körzet turistaútjain kalandozhatnak.
 

Bababarát.lap.hu »
Wellnesshotel.lap.hu »
Wellness.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top