Szabadidő

Debrecenbe kéne menni! Indul a Campus Fesztivál

A Campus Fesztivál zenés programjaiban minden műfaj megtalálható, a több mint kétszáz zenekar óriási nonstop szórakozást ígér a négy nap alatt! De mi várható még a zenén túl?
Campus Fesztivál

Időpont: 2010. július 21–25.
Helyszín: Debrecen, Nagyerdő
Jegyárak:
Napijegy: 4900 Ft
Bérlet: 12 500 Ft

További infó:
www.campusfesztival.hu »

Szerdán kezdődik a Campus Fesztivál Debrecenben: a háromszáznál is több programot felvonultató rendezvényen olyan fellépőkkel várják a közönséget, mint a francia Bob Sinclar, az argentin Karamelo Santo vagy a Magyarországon is népszerű Boban Marković Orkestar.

A Campus Fesztivál zenei programjai között minden műfaj megtalálható, több mint kétszáz zenekar nonstop szórakozást ígér a négy napra.

A július 21-i „nulladik” napon többek között a Fish!, a Turbo és a Kiscsillag zenéjére „melegíthet be” a közönség, de a fesztivál öt napja alatt a húszéves Republic és a harmincéves Edda, az utolsó debreceni koncertjét adó Kispál és a Borz, a Budapest Bár, a Tankcsapda, a Besh o droM, a Supernem és az Irie Maffia is fellép.

Indul a debreceni Campus Fesztivál

Az idei fesztivál egyik különlegessége, hogy a szervezők Debrecen főterét is fesztiválhelyszínné változtatták. A Kossuth téri Cívis Korzón csütörtökön a Kowalsky meg a Vega lemezbemutató koncertje mellett kihirdetik a felsőoktatási ponthatárokat is. Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára indítja el a rendszert, aminek nyomán Debrecen mellett Budapesten és Pécsett is az internetre kerülés előtt ismerhetők meg a ponthatárok.

Indul a debreceni Campus Fesztivál

 

Négycsillagos helyszín

A gyönyörű természeti környezet mellett igényesen kiépített infrastruktúra várja a komfortra vágyókat. Meleg vizes zuhanyzók, kellemes sátorhelyek, mobiltelefon-töltő állomás, internetkamion, és tovább bővül a vendéglátóhelyek száma is.

Sok fesztiválon gondot jelent, hogy az ébredéstől a délutáni és esti programokig mivel töltsük az időt. Ez Debrecenben nem lehet probléma. A Fesztivál Kempingtől öt percre található a Nagyerdei strandfürdő (fesztiválozóknak nagy kedvezménnyel), illetve a fedett Aquaticum élményfürdő.

A Campus Fesztiválon a sokszínű programok mellett kiemelten fontos a nagyerdei környezet megóvása. A rendezvény lebonyolítását a környezetvédelmi előírások maximális betartásával végzik, emellett egy éve már, hogy egyedi környezetvédelmi program is született a természetvédők közreműködésével.

Mivel a nyári fesztiválokon a legnagyobb hulladékmennyiség az eldobható műanyag és papírpoharakból tevődik össze, a rendezvény szervezői és a Tiszántúli Természetvédők Társulata közös ötlete nyomán 2009-ben a fesztiválon bevezették a „Campus-odúadót”. A „fesztiválos adónem” valamennyi műanyag és papírpohárban felszolgált italt érintette, és egy jelképes, 10 forintos pohárárat jelentett. Az ebből összegyűlt 485 800 forintból év végén madárodúkat telepítettek a debreceni Nagyerdő területén. Ez a tavaly elkezdett környezetvédelmi program 2010-ben is folytatódik: az idei fesztivál „lombadójából” befolyó összeget fasor-rekonstrukcióra és előnevelt fák ültetésére fordítják a program végrehajtói.

A fesztivál szervezői és az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. közös roadshow keretében kívánja felhívni a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, így ismét érdekes akciók várják a fesztiválozókat.

www.fesztival.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top