Szabadidő

Gyerek megrendelésre

…munkakerülő szingliknek. Mikrochip a sírkőben, pacsi a metróban és más furcsaságok heti webajánlónkban.

1. A reggeli metrózás a csúcsforgalomban alapvetően New Yorkban sem kellemesebb, mint Budapesten. Egy barátságtalan februári reggelen azonban különleges meglepetés várta a mozgólépcsőn távozó utasokat. Nem az ellenőr!

Az „Adj egy pacsit Robnak” akciót az Improv Everywhere nevű csoport szervezte, amely köztéri beugratásokkal dobja fel a nagyváros lakóinak hangulatát a 2001-es megalakulás óta. A YouTube-on már 22 millióan megtekintették azt a felvételt, amelyen az egyik forgalmas pályaudvaron mintegy kétszáz „beépített ügynök” merevedik percekre szoborrá a többi utas teljes elképedésére.

Gyerek megrendelésre


Mit csináljunk hétvégén? Tuti programtippek »

Az általuk missziónak nevezett beugratások alkalmával idegeneket fogadnak virágcsokorral reptereken, spontán lagzit rendeznek friss házasoknak a városháza előtt, és musicaleket adnak elő közértekben.
Több káosz és móka itt »

2. „Katona Susikát rejti e sír…” – kezdődik az egyik legrégebbi sírfelirat a miskolci Avasi templom temetőjében. A látogató önkéntelenül is megáll a sír előtt. A becézésből sejthetjük, hogy fiatal lányként, esetleg gyerekként távozott az élők sorából, de miért? Csupa rejtély, mennyi ismeretlen sors egy temetőben. A misztériumnak hamarosan vége, ha valóra válik egy amerikai cég célkitűzése. A sírkőbe beépített chip segítségével a látogatók egy internetkapcsolattal rendelkező mobiltelefonnal mindent megtudhatnak az elhunytról. A beolvasott információkból kiderül, hogyan élt, hogy nézett ki, milyen hobbijai voltak. A chipet jelenleg 191 dollárért árulják a cég honlapján.

Rosetta Stone
Rosetta Stone

3. Nem könnyű ám az amerikai yuppie-knak. Nem elég, hogy a hátukon viszik el az irodát, mert a családos kollégák a gyereknevelés ürügyén már délután lelépnek, hanem ezért még a közeli bár happy hourját is lekésik. Elhatározták, hogy nekik is kell gyerek. Vagy legalábbis a fényképe, amelyet tüntetőleg el lehet helyezni az íróasztalon, majd a gyerek fogorvosi kezelésére hivatkozva kerülni kicsit a munkát. Az Office Kid ránk hasonlító gyerek bekeretezett fényképét és számos krikszkrakszot küld az alibihez potom húsz dollárért.

Office Kid
Office Kid

Bővebben: www.theofficekid.com »

4. Saját kézzel, szívvel-lélekkel, hirdeti a Meska.hu. Miért is hordanánk mindig a drága márkák egyendarabjait, ha azonos áron különlegeset is kaphatunk? A Meskán a ruhadaraboktól kezdve a  kiegészítőkön át a lakberendezési termékekig számos kézművesmunka közül válogathatunk.

Bővebben: www.meska.hu »

5. Miről árulkodik ruházatunk? Miért töltünk annyi időt öltözködéssel? Mi történik, ha mást csinálunk ehelyett? A Six Items or Less érdekes kísérlet. A projekt keretében arra vállalkoznak bátor szívű résztvevők, hogy június 21-től egy hónapon át mindössze hat ruhadarabot hordanak. Élményeikről az alábbi blogon számolnak be.

Az egyik résztvevő, Keava hat kiválasztott ruhadarabja
Az egyik résztvevő, Keava hat kiválasztott ruhadarabja (Six Items or Less)

6. Sorozatunk mellett a Goldenblog jelöltjeit és nyerteseit is érdemes figyelemmel kísérni, ha érdekes honlapok után kutatunk. A 2010-es év legjobbjairól a különböző kategóriákban a nyár folyamán lehet nevezéseket leadni. Ha nekünk szeretnél érdekes oldalakat ajánlani, ide várjuk e-mailed.

Goldenblog
Goldenblog

Még több érdekes honlap:

Gyerek megrendelésre

Személyiségteszt a weben »

Gyerek megrendelésre

6 szuper weboldal vérbeli utazóknak »

Gyerek megrendelésre

Levetkőztetheted… »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top