Szabadidő

Zene a világméretű harmóniáért – Herbie Hancock világsztárokkal zenél

A többszörös Grammy-díjas Herbie Hancock legújabb dobása egy nemzetközi zenei és videoprojekt, amelyben egy tucat világsztárral együtt zenél.
 
Herbie Hancock
A lemezen többek közt olyan világhírű előadók működnek közre, mint Seal, Pink, John Legend, Juanes, Jeff Beck, Anoushka Shankar, Konono No 1, Lionel Loueke, Ceu, Dave Matthews, Lisa Hannigan, Derek Trucks, Susan Tedeschi, Chaka Khan, Tinariwen, The Chieftains, Marcus Miller, Wayne Shorter, Oumou Sangare, Los Lobos, India.Arie, James Morrison és Toumani Diabete. 


Szupersztárok egy lemezen

Herbie Hancock új albuma, a The Imagine Project a többszörös Grammy-díjas és zenei úttörőnek tartott Hancock újszerű, nemzetközi zenei és videoprojektje, mely a zenei legendának számító Herbie Hancock együttműködését örökíti meg több mint egy tucat szupersztárral a világ minden pontjáról.

Felhasználva a zene univerzális nyelvét az olyan központi témák, mint a béke és a globális felelősségvállalás kifejezésére, a közreműködőkkel készített zenék egyesítik Hancock műfaj-meghatározó zenei vízióját a világ kultúráinak helyi zenei identitásával. Mindezek mellett minden egyes dal készítéséről videó is készült, melyből egy dokumentumfilm is születik valószínűleg. A veterán zenei producer, Larry Klein az album elkészítése során tanácsadóként vett részt. A The Imagine Project 2010. június 21-én jelent meg a Sony Music gondozásában.

A zene tényleg egy univerzális nyelv – mondta Hancock. – A The Imagine Project ezt a gondolatot járja körül a világ körül, egyesítve számtalan kultúrát dalokon keresztül, pozitívan és kreatívan kifejezve. Remélem, hogy ez a zene afféle metaforaként fog szolgálni azon cselekedetekért, amelyeket ennek a gyönyörű bolygónak a lakói tettek, és minden szinten világméretű harmóniára fog szólítani.”

 

Herbie Hancock

A dal embereket összefogó erejéről való globális elmélkedésként, Herbie Hancock The Imagine Project című lemezének felvételei lehetőség szerint mindig az adott közreműködő országában készültek, megtestesítve az egyes régiók szellemét, lelkületét, hangzását, színeit és ízeit, az összes érzékszervet érintő zenei élményt nyújtva ezzel. Az eredmény egy határok nélküli album/dokumentumfilm, amely egyaránt ünnepel és cselekvésre hív.

A The Imagine Project Herbie Hancock legújabb nagy dobása hosszú, már eddig is lenyűgöző karrierje során, amely nemrégiben elért sikereire és elismeréseire épít (2007-ben Grammy-díjat nyert „az év albuma” kategóriában a River/The Joni Letters című korongjáért, a Time Magazine A világ 100 legbefolyásosabb embere listájára is bekerült, több díjat nyert a Possibilities című albumért/filmért, illetve többek között a Los Angeles-i Filharmonikusok dzsesszzenésze is). Várhatóan több formában is találkozhat majd a nagyérdemű a The Imagine Project anyagával – a tradicionális CD és bakelit LP albumon felül akár websorozat és film/dokumentumfilm is készülhet belőle, illetve élő fellépéseken és különleges koncerteken is találkozhatunk vele, mint például a június 24-i Carnegie Hallban tartandó születésnapi esemény, vagy a szeptember 1-jén, a Hollywood Bowlban megrendezésre kerülő koncert, amelyen izgalmas vendégszereplők is a színpadra lépnek majd.

 
Herbie Hancock
 
Herbie Hancock

 

Hol láthatod Herbie Hancockot legközelebb?

Wiener Staatsoper, Bécs, Ausztria
2010. július 5., 19.30

Nyereményjáték:
Játssz velünk, és ha szerencséd van, tiéd a 2 db jegy Herbie Hancock július 5-i bécsi koncertjére! Játszom! »

A díjnyertes producer, Larry Klein (Joni Mitchell, Madeline Peyroux, Luciana Souza, Tracy Chapman, Melody Gardot, illetve Hancockkal korábban a River című lemezen is dolgozott) készítette az album több számát is.
 
A CD és a film egyrészről erőteljes testamentum a világbéke, az emberiesség és a tolerancia mint fő célok eléréséhez – a bolygónk tiszteletével együtt –, másrészről viszont remek szórakoztató anyag, amely kreatív, és érzelmileg is mélységesen megérinti hallgatóját.

Tipp: www.herbiehancock.com »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top