Szabadidő

Személyiségteszt a weben – Milyen betűtípus vagy?

Megmondja egy vicces analitikus. Kínai katonák az irodában, lebegő kockák a városban és egyéb érdekességek heti webes ajánlónkban.

1. „Bugyi!” – felelte Miki kapásból a „milyen ruhadarab lennél?” kérdésre. Tömör válasza remekül feldobta a tanárképzősök mérhetetlenül unalmas személyiségfejlesztő szemináriumát, de lássuk be, ezek a „mi lennél, ha…” típusú tesztek minimum kínosak. Erre a tapasztalatunkra cáfol rá legújabb webes fogásunk. A Milyen betűtípus vagy? című tesztben elsősorban nem is az eredmény és a bemutatott, kevéssé ismert betűtípusok az érdekesek. Szokatlan és szórakoztató a hagyományos tesztekhez képest, hogy itt egy interaktív videóról van szó. A kérdéseket és az értékeléseket egy lábtól nyakig látható „analitikustól” halljuk, aki türelmetlenül forog a székében, malmozik, amíg megadjuk a választ. Pszichológusunk jegyzetel, összegez, majd betűtípust ajánl. Kapcsold be a hangszóród!

Szerzőnk ilyen betűtípus
Szerzőnk ilyen betűtípus

 

Szerzőnk ilyen betűtípus
Szerzőnk ilyen betűtípus

 

Milyen  betűtípus vagy? Próbáld ki, katt a képre!
És te milyen betűtípus vagy? Próbáld ki, katt a képre!


2.
A Real Simple nevű amerikai magazin stílusos ajándékkal köszöntötte olvasóit tízéves születésnapja alkalmából. A lap külalakjához méltó letisztult, ízléses képernyővédőt bárki letöltheti, aki unja a tájképeket a monitoron. Macre és PC-re is!

A képernyővédőért kattints a képre!
A képernyővédőért kattints a képre!

3. „Olyan gyönyörű, hogy elsírtam magam” – ez egy visszafogott hozzászólás Michaël Dudok de Wit Apa és lánya című rajzfilmjéhez a YouTube-on. A film egy lányról szól, aki a tengerparton búcsút vesz elutazó apjától, akinek visszatérését élete végéig várja. Az Oscar-díjas film erénye az árnyak és a fény csodás játéka, érdemes megnézni!

4. Amikor Jedlicska Márton felpillant monitorja mögül, a kínai néphadsereg fegyveresei néznek vissza vele szemben. De nem mindig. Máskor szurikátákkal szemez, női lábakat bámul, Kiss-koncertet élvez, vagy pilótafülkéből tekint fel. Jedlicska éppen a Saatchi & Saatchi reklámügynökségnél tölti szakmai gyakorlatát, és amilyen jól hangzik a cég neve, olyan egyhangú az irodai környezet. Ahelyett, hogy a többi munkatársat irigyelné a manhattani kilátásért, előbb képeket kezdett el a falra ragasztgatni, majd létrehozta ezt a blogot. Mi is szívesen nézünk bele szünet közben!

5. Hol voltál Diana hercegnő halálakor? Hogyan értesültél a WTC elleni támadásról? Az ilyen meghatározó eseményekre még évekkel később is pontosan vissza tudunk emlékezni, és akkori szituációnk idővel maga is történelmi lesz. („Gólyatáborban volt a nagyi Diana halálakor!”) A mitcsinaltal.freeblog.hu-n most mindenki hozzáteheti a történelemhez a magáét, és elolvashatja mások visszaemlékezéseit.

Mit csináltál, amikor...
Mit csináltál, amikor…

6. Június 26-áig tart a Varázskert-utczabál a pécsi Vasarely téren, háromszintes kiállítószínpaddal, lebegő kockákkal és városi számháborúval. A program alternatívát kíván mutatni a város köztereinek használatához. Akinek nincs lehetősége személyesen jelen lenni, ezen a webkamerán figyelemmel követheti, mit művelnek a tükék odalent délen.

Varázskert-Utczabál
Varázskert-utczabál – a programért kattints a képre!

 

Varázskert-Utczabál
Varázskert-utczabál – katt a képre az élő videóért!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top