Szabadidő

Gól nélküli örömök: programtippek csajoknak foci-vb helyett

Új sorozatunkban alternatívát kívánunk nyújtani a gólörömöktől és a kidolgozott futballista-felsőtestektől megcsömörlött olvasóinknak, hogy amíg a pasijuk zombiként ül a tévé előtt, ők is élhessék világukat. Egy hónap az anti-vb-programok jegyében.

Június 12. (szombat)

Mivel a vb elején a meccsek már délután elkezdődnek, ajánlatos korán menekülőre fogni a dolgot. Családosoknak/gyerekbarátoknak ebben könnyebb a dolguk, hiszen a Ferencvárosi Fesztivál keretein belül megrendezett 3. Gyerek ARC kiállítás megnyitója színesnek és szórakoztatónak ígérkezik. A Művészetek Palotája lépcsőtermében 11 órakor kezdődik a díjátadóval egybekötött esemény, de mi természetesen ne az ilyen formális programokért, hanem a kiállított és várhatóan übercuki rajzokért, festményekért stb. nézzünk be, mivel főtémaként a barátságot jelölte meg Geszti Péter és csapata.
Bővebben: www.arcmagazin.hu »

Gól nélküli örömök: Fülhallgatózás Pécsett, néptánc az FTC pályán és opera-metál Miskolcon

Szombat este Miskolcon már javában dübörög az operafesztivál, amelynek szervezői vannak annyira okosak, hogy a magaskultúra értőin kívül a többiekről sem feledkeztek meg. A barátnőkkel már csak azért is érdemes elegánsba vágódni, és autóba ülni, mert egy szimfonikus zenekar kíséretében este 9-től a Jégcsarnokban fellép a Nightwish nevű finn operametál-zenekar egykori dalos pacsirtája, Tarja Turunen. A saját dalokon kívül természetesen a Nightwish szerzeményei sem maradhatnak el a repertoárból.
Bővebben: www.operafesztival.hu »


Farkas Róbert, Budapest Bár
Farkas Róbert, Budapest Bár

Június 13. (vasárnap)

Vasárnap nemcsak meccsek vannak, hanem Forma–1-es futam is, szóval duplán fogjuk menekülőre a dolgot. A T-Home Gyereksziget az Óbudai-szigeten mindenkit szeretettel vár, aki a zöldben napozná át a délutánt, miközben a gyerekei olyan koncerteken ugrálnak fülig érő mosollyal, mint amilyen az Alma vagy a Kolompos zenekaré. A banzáj már délelőtt 11 órakor kezdődik, és az anyukáknak is akad azért látnivaló. A Rippel Mozgásművészeti Akadémia bemutatója 13.15-től impozáns látványt ígér.
Bővebben: www.sziget.hu/gyereksziget »

Nyáron nemcsak a délutánok, hanem az esték is kellemesek odakint. A Budapest Bár zenekar ezt használja ki első nagyszabású szabadtéri koncertjéhez a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon (kezdés: 20.00), ahol a színes társulat stílusosan hangszerelt cigányzene és népszerű énekesek segítségével ad elő régi filmslágereket, kuplékat és táncdalokat. Az olyan sztárok mellett, mint Lovasi András, Németh Juci vagy Ruttkai Bori, most a New Yorkból érkezett Mazz Swift énekes/hegedűs is csatlakozik a csapathoz, aki a bossa novát és a sanzont is hozzácsapja az amúgy is széles repertoárhoz.
Bővebben: www.szabadter.hu »


Június 14. (hétfő)

Minden nagyvárosban a hétfő számít az antibulinapnak, de most szálljunk szembe a konvenciókkal! A Zöld Pardonban este 8-tól a Bikini örökzöldjeire csöröghetünk, melyek tíztől hetvenéves korig mindenkit beindítanak, és – a szabadtéri iszogatásnak hála – utána már csak az a kérdés, hogy „részegen ki visz majd haza?”. Mivel a koncertek itt este 10-kor végződnek, a másnapi munkakezdésig bőven kialudhatjuk magunkat.
Bővebben: www.zp.hu »

Az Old Man’s Pubban sem áll meg hétfőn az élet. Este kilenctől a Sting Forever Band nevű tribute-banda ad itt koncertet a sztár best of gyűjteményéből. Bár Sting a tervek szerint a következő turnéjával Magyarországra is elér, addig még van pár hónap, és talán érdemes itt kezdeni a bemelegítést.
Bővebben: www.oldmansmusicpub.com »


Június 15. (kedd)

Ha keddre a sok bulitól és koncerttől már kellően elfáradtunk, jólesik majd a moziszékben elterpeszkedés. Erre most nincs jobb hely az egész országban, mint a Cirko-Gejzír mozi, ahol két héten keresztül a Szánsájn fesztivál keretein belül csak és kizárólag vígjátékokat vetítenek. A dán Ádám almáival feltétlenül érdemes megismerkednünk. Egy kattant pap, egy saját hitvilágában kételkedni kezdő skinhead, egy terhes alkoholista, egy egykori erőszaktevő és egy született terrorista közös kalandja az utóbbi tíz év egyik legjobb vígjátéka.
Bővebben: www.cirkofilm.hu »

Akinek még mindig ott van a lábában a boogie, este kilenctől a Corvintetőn ugrálhat hatalmasat az Irie Maffia Soundsystem koncertjén. A Soundsystem annyiban különbözik a hagyományos felállástól, hogy itt a zenekarvezető Dermot és Jumo Daddy bakelitről játszott reggae és dancehall riddimekkel pörget fel, Columbo élő raggaszövegelése kíséretében.

Gól nélküli örömök: Fülhallgatózás Pécsett, néptánc az FTC pályán és opera-metál Miskolcon

Bővebben: http://corvinteto.hu »


Június 16. (szerda)

Megvan annak a diszkrét bája, hogy amíg a pasink otthon tévézik, mi kilátogatunk a Fradi-pályára. Természetesen nem meccsre invitáljuk olvasóinkat, hanem egy jókora táncos látványshow-ra, melyet a Ferencvárosi Fesztivál keretein belül rendeznek meg. Az Experidance – Revans harminc profi táncosból álló csapata azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a néptáncot a mai kor követelményeinek megfelelően teszik szórakoztatóvá és látványossá, és ha nem akarsz lemaradni az élményről, 20.30-ra legyél ott a stadionban.
Bővebben: www.fe-fe.hu »

Aki továbbra is inkább a vígjátékoknál maradna, az válassza a szintén Szánsájn-színekben játszott O’Hortent. A norvég vígjáték amolyan igazi csendes humorral operáló fajta, amiből hiányoznak a harsány poénok, de az életöröm csak úgy sugárzik a nyugdíjba vonult vasutas történetéből, aki ebben a korban kezdi felfedezni az élet szépségeit.


Június 17. (csütörtök)

Ha már úgy alakult, hogy Pécs idén a kultúra fővárosa, nézzünk le oda egy szokatlan program erejéig. A Privatelektro Open Air Headphone Fesztivál különlegessége abban rejlik, hogy némi rádiótechnika segítségével minden résztvevő egy fülhallgatón keresztül hallja a fellépő DJ szettjét, és külső szemlélőként csak azt látjuk, hogy mindenki csendben riszálja magát. A Kultúrkert Északi Várfalsétány-részén megrendezett eseményen a négy nap alatt (igen, hétvégén is lesz) kb. féltucatnyi nemzetközileg is ismert lemezlovas – Nikolas Weiser, (D), Manami N. (D/J), Vjekoslav Ostojić (HR), Darko Pecotić (HR), triPhaze (D), S8 Improv (H), 33 (D), New Experience (H), Sven Ihlenfeldt (D), Bogger/Oliver Kiesow (D), Simon Berz and Friends (CH), Matthijs Vincent Kouw (NL) – lép fel.

De-Phazz
De-Phazz

Érdemes hosszú hétvégét csinálni, ugyanis az orfűi Panoráma Kempingben csütörtöktől harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a Fishing on Orfű zenei fesztivál, ahol a teljes hazai felhozatal legjobbjai (Péterffy Bori, HS7, 30Y, Nemjuci, Kispál, PASO…) mellett a német De-Phazz is fellép. Az egyik legbarátságosabb és legemberibb magyar fesztivál, parasztvakítás nélkül.
Bővebben: http://fishingonorfu.hu »

Programajánló.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top