Szabadidő

StarGarden: a legendák fesztiválja

A nemzetközi zenei élet megkerülhetetlen legendáit és a hazai pop-rock úttörőit és ikonjait igyekszik térben összehozni ezen a hétvégén a Sziget Szervezőiroda legújabb rendezvénye, a StarGarden.
Deep Purple
Deep Purple

Az első nyári hétvégén, június 4-5-én a Puskás Ferenc Stadion kertjében fellép – mások mellett – a világ legismertebb gitár-riffjét, a Smoke on the Water nyitányát is jegyző Deep Purple, az ismét Eric Burdonnel muzsikáló Animals, a funky zene koronázatlan királya, a Kool and the Gang, a fúvós-rock legfontosabb együttese, a Blood Sweat and Tears vagy a brit blues „atyja”-ként aposztrofált John Mayall is. A hazai sorban pedig ott lesz a magyar rocktörténet egyik legjelentősebb és Európában legismertebb rockzenekara, az Omega, a hetvenes-nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb rockegyüttese, a Korál, valamint a kilencvenes évek kétségkívül legnépszerűbb és legfanatikusabb rajongótáborral rendelkező popsztárja, Ákos, aki idei egyetlen budapesti koncertjét itt adja majd.

A két nap alatt, négy színpadon, több mint 40 hazai és nemzetközi sztárprodukció élő koncertjét nézhetik meg az érdeklődők rendkívül kedvezményes árakon, hisz a fellépő sztárok eddigi koncertjeire külön-külön is legalább annyiba került a belépő, mint most a rendezvény egy-egy napjára. A Népstadion kertjében felállított helyszíneken és a SYMA csarnokban a két nap alatt tucatnyi nemzetközi sztár adja egymásnak majd a mikrofont és felcsendülnek a kihagyhatatlan, mindenki által ismert alapdallamok: az építőtáborok esti romantikáját idéző Felkelő Nap Háza az Animalstől,  vagy a házibulik léggitár-performanszait ihlető Deep Purple klasszikus, a Füst A Víz Felett. A gazdag felhozatalban hallható/látható lesz a churchill-i beszédrészletet nevüknek felvevő Blood Sweat and Tears és persze az egyik legnagyobb slágerük a Spinning Wheel, de jön a Celebration is és a többi Kool and the Gang testmozgató örökzöld valamint a „Smile will bring a sunshine day” – házibulik kihagyhatatlan nótája és persze a többi ismerős Osibisa dallam is.

A brit blues legnagyobb alakja, a több mint 40 éves pályafutása alatt egy híján 40 lemezt megjelentető John Mayall a Bluesbreakers formációval érkezik a StarGardenbe és itt lesz a jazz-funk szcénában szintén alapvetésnek számító Garden Party című örökbecsűt jegyző Mezzoforte is. A nemzetközi sztárcsapatok névsora a szervezők ígérete szerint még bővül, mint ahogy a hazai fellépők sora sem teljes, de az már bizonyos, hogy a Régi csibészek, a magyar rocktörténet egyik legjelentősebb és Európában legismertebb rockzenekara az Omega fellép a rendezvényen. Kétségtelen, hogy a magyar rockzene alfáját és omegáját ők jelentik – meg nagyon sok minden mást, ami közöttük van. A csapat most újra színpadra áll, hogy egy hatalmas koncerttel örvendeztesse meg a StarGarden közönségét.

Évek óta rajongók ezrei várják, hogy újra nagyszabású rockkoncerten találkozhassanak korunk egyik legfontosabb ikonjával, Ákossal. 2010-ben csak a StarGarden fesztiválon találkozhatunk vele Budapesten! Akárcsak Balázs Fecó zenekarával, a Korállal. Generációk balladái és megannyi rocksláger fűződik a nevükhöz. A legendák fesztiválja elképzelhetetlen volna nélkülük…

“Rice, Rice Beatrice hóóórukkk!” és már a színpadra is ugrik a Nemzet Csótánya, Nagy Ferenc és legendás csapata a Beatrice. A hazai blúzer-legendárium legismertebb fejezetei, Hobo valamint Chuck Berry által “legfeketébb hangú fehér énekes”-nek kikiáltott Deák Bill Gyula szintúgy szereplői a hazai sztársornak. Mint ahogy az 1981-es Táncdalfesztiválon képbe került KFT, s szintén a nyolcvanas évek gyökeréből elindult Bikini. A StarGarden két nagyszínpadának koncertprogramjai után nem ér véget a buli: a Bergendy és az OldBoys táncoltatja majd a nagyérdeműt az éjszakába nyúlóan – tudtuk meg a StarGarden egyik ötletgazdájától, Lobenwein Norberttől.

Kulináris örömök

A StarGarden azonban nem „csupán” a legendák fesztiválja, de egy kulináris fieszta is egyben, válogatott gasztro-hungarikumokkal, neves borászokkal, ismert pálinkászokkal.

A StarGarden a nagy zenészek mellett nagy borokat, zamatos pálinkákat és ízes ételeket is kínál. “A zenei fesztivál mellett egy nívós borfesztivál, egy pálinkafesztivál és a gasztrohungarikumok fesztiválja is várja a nagyérdeműt” – mondta Fülöp Zoltán a rendezvény egyik megálmodója. Kortyolhatjuk például hazai borvidékek legnevesebb borkészítőinek italait, mintahogy a legjobb hazai pálinkák is képviseltetik magukat ezen a két napon. A StarGarden gasztro-kínálatában a borokhoz illő kézműves sajtokat is majszolhatjuk, s ízelítőt kaphatunk a hazai mangalica és szürkemarha-kínálatból, az ínycsiklandozó falatok közül nem hiányoznak majd a legjobb hazai és külföldi sonkák és kolbászok sem.

StarGarden


Helyszín:
Népstadion kert
Időpont:
2010. június 4-5.

Jegyelővétel

Jegyek kaphatók országszerte az ismert jegyirodákban.
Kiemelt jegyelővételi helyeken Üdülési Csekket és Sodexo utalványt is elfogadnak.
Kiemelt jegyirodák: VOLT BOLT (VII. Budapest, Klauzál tér 14.) – www.voltbolt.hu, valamint a budapesti Nyugati téren felállításra kerülő StarGarden Pont.

Bővebb info: www.stargarden.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top