Szabadidő

Milyen lesz az idei budapesti strandszezon?

Nyitnak a strandok, de vajon a klasszikus fürdőhelyek tudnak-e versenyezni idén a szaporodó élményfürdőkkel és a Balatonnal?

Minden évben kérdés, hogy a budapesti strandok számára hogyan alakul a szezon. Az elmúlt években úgy látszott, hogy stabilizálódik a helyzet, a korábbi visszaeséseket 2008-ban már pozitív nyár követte, így a strandok üzemeltetői most is bíznak a sikerben. A budapesti strandok közül népszerű lehet a nemrég felújított Palatinus, az üzemeltető Budapest Gyógyfürdői Zrt. azonban nem elégszik meg ennyivel, rengeteg egyedi szolgáltatással és programmal csábítják a látogatókat.

Az első hétvége jól alakult, hiszen 9000 vendég kereste fel a budapesti strandokat, holott az igazi kánikulára még várnunk kell. A Strandváró program keretében minden hétköznap más strand lesz látogatható 50 százalékos kedvezménnyel: hétfőn a Dagály, kedden a Paskal, szerdán a Csepeli strand, csütörtökön a Római, pénteken a Csillaghegyi strand várja majd féláron a látogatókat.

A jegyárak sok helyen maradtak a tavalyi szinten, ahol emelkedés történt, ott is csupán 100 forintokban mérhető a drágulás. A strandok tovább tartanak nyitva, egységesen 10-19 között látogathatóak, de június 1-től augusztus 20-ig hétvégén, azaz pénteken, szombaton és vasárnap tovább, este 8 óráig várják a vendégeket.

A Rudas gyógyfürdő uszodája
A Rudas gyógyfürdő uszodája

 

A budapesti strandok népszerűsítésére a Budapesti Gyógyfürdők Zrt. új módszerekkel is készül. A cég a közösségi online szolgáltatások segítségével igyekszik népszerűsíteni a szezont, a strandokat, valamint az idén először megvásárolható strandbérletet, amellyel egész szezonban minden strandra bejuthatunk. A budapesti strandoknak szentelt Facebook és Twitter oldalakon a követők között június elején ki is sorsolnak egy ilyen belépőt, de számos érdekes információval, kedvezménnyel és képgalériával is várja online rajongóit a budapesti strandszezon. Itt lehet többet megtudni a strandmasszázsról és a Cinetrip által szervezett bulikról is sok-sok érdekesség kerül fel a közösségi oldalakra.

Az üzemeltetőnél bíznak abban, hogy az idei évben is sokan lesznek, akik nem csak azért választják a fővárosi fürdőhelyeket, mert idő hiányában nincs más lehetőségük, hanem azért is, mert az utóbbi években megtörtént fejlesztések hatására lakóhelyük közelében is olyan nívós és rengeteg programmal, valamint szolgáltatással színesített strandélményben lehet részük, amit kedvező áron vehetnek igénybe.

strand.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top