Szabadidő

Tizenhetedszer is Titanic

Április 8-án hivatalosan is kezdetét vette Magyarország legnagyobb nemzetközi filmfesztiválja, a Titanic, ami tíz napon át több mint hatvan filmcsemegével várja látogatóit.

Az Uránia, a Toldi, a Kino és az Örökmozgó mozikban megrendezett esemény a versenyfilmek mellett izgalmas szekciókat kínál. Idén különösen erős a kínai felhozatal, ahol A tehén című alkotás egy parasztember és egy tehén háborús kalandjait meséli el akciódús formában, a fekete komédia eszközeivel.

Tizenhetedszer is Titanic

Az Aratás a háborús időkben férfiak nélkül maradt kínai asszonyok sorsáról mesél, akik ellenséges katonákkal ismerkednek, és szintén háborús témát dolgoz fel a kínai Schindler listájaként is számon tartott Élet és halál városa.

Aratás
Aratás

Animációs filmekből is gazdag a felhozatal. Lesz itt kutya-gazda kapcsolatot ábrázoló bájos francia rajzfilm (Kutyám, Tulipán), George Clooney hangján megszólaló rókatolvaj (A fantasztikus Róka úr), vagy látványos sci-fi/noir (Metropia). Zenei ínyencség a Perzsa macskák, ami egy betiltott iráni popzenekar (akik 13-án a Gödörben is fellépnek) megpróbáltatásait meséli el , de White Stripes és Blur turnéfilmet is találhatunk a kínálatban.

A fantasztikus Róka úr
A fantasztikus Róka úr

A thrillerkedvelőknek egy filozofikus osztrák remekművet (Revans), és egy kőkemény koreai krimit (Száguldó teknős) ajánlunk. A francia zátony szekció igazi gall ínyencségeket kínál a családi drámától (Hátralévő életed első napja) kezdve, háborúellenes mozin (Közeli ellenségek) át egészen egy férfiakról szóló érzékeny tanulmányig (Egy éjszaka a klubban). Jó filmínyenckedést mindenkinek!

Revans
Revans

Bővebben: www.titanicfilmfest.hu/2010 »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top