Szabadidő

Korai Öröm – új lemez és koncert

A Gödör Klub hagyományosnak tekinthető tavaszi rendezvényén most dupla dózisban kapjuk a Korai Örömtől elvárható sámán-energiát.

A zenekar új, immáron kilencedik sorlemeze március első hetében jelenik meg az 1G Records gondozásában. Az új albumon a koncertekről is ismert erőteljes dob és basszus, percussion ritmusszekción kívül meghatározóak Szalay Péter karcosabb, légiesebb, helyenként metálos gitártémái. Természetesen Paizs Miklós egyedi fuyara szólamai és dorombéneke is fűszerezi a jellegzetesen mindig meg-megújuló „korais” hangzást, melyet Vécsi Tibi, a zenekar frontembere is megspékel. Az új billentyűs, Borosi Gábor ismét visszahozta a pszichedelikus, elektronikus, acid partykra emlékeztető hangulatot. Az utóbbi lemezeket női vendégművészek színesítették énekükkel, ez a tradíció ezen az albumon is folytatódik Berger Dalma és Tóth Napsugár segítségével. Ezen kívül Katona Gergő is közreműködik szárnykürtön.

 

Korai Öröm - új lemez és koncert

 

Lemezbemutató koncert: Gödör klub, Budapest, 2010. március 13. 20.00
 – a Backpackers’ fesztivál keretében  –

Korai Öröm - új lemez és koncert

Tracklist:

1. Qkori / Quiquiri / 05’11″”
2. Dalmadala / Dalmadala / 05’51”
3. Emlékszel? / Remember? / 04’41”
4. Kohó / Forge / 09’56”
5. Vibra / Vibrant / 06’57”
6. Partiyzán / Partysan / 04’54”
7. Copyright people / Copyright people / 07’02”
8. Kivezető / Outro / 05’02”

További infók: www.korai.hu »
www.youtube.com/koraioromlive »

A tizedik Backpackers’, az immáron hagyományosnak tekinthető tavaszi zeneáradat március közepén lesz a Gödör Klubban. Idén, a jubileum alkalmából tovább duzzasztották a szervezők a tavasz amúgy is legnagyobb budapesti könnyűzenei fesztiválját; természetesen most is szeretnék kellemesebbé tenni a külföldi és belföldi fiatalok, turisták, a „hátizsákosok” itt tartózkodását, ezért a budapesti ifjúsági szálláshelyek igazolt szállóvendégei 5 Ft-os, jelképes árú jeggyel látogathatják a koncerteket.

A könnyűzenei programok nagyszínpadon zajlanak Európa egyik legkorszerűbb hang-és fénytechnikájával mindhárom napon. A fesztivál felvonultatja hazánk legismertebb, közkedvelt zenekarait, ráadásul a Korai Öröm és a Belga itt tartja lemezbemutató koncertjét.

Március 13-án, szombaton soha nem látott elektrozenei rangadóra kerül sor, a műfaj négy legnépszerűbb zenekara mozgatja át a közönséget. A koncertfolyamot a Zagar kezdi, a tinilányok bálványa, koncertje után úgy érezhetjük, máris a buli sűrűjében vagyunk!

Rögtön követi őket a Korai Öröm, és azt a bizonyos, Vécsi Tibiéktől elvárható sámán-energiát most dupla dózisban kapjuk, hiszen nem megszokott Korai koncert, hanem lemezbemutató lesz! Az új albumon energikus, megújult elektronikus hangzással, de a dobosok szokásos elsöprő lendületével találkozhatunk, és itt kóstolhatók élőben először az új dalok.

Utánuk „kis lazítás”, a The Carbonfoolson rázhatjuk a lábunkat, együtt pörgethetjük ujjunkat fejünk felett Zsazsával, vagy mosolyoghatunk Szénhülyén.

A colorStar ezúttal a legvadabb énjét nyújtja, semmi akusztik, semmi ücsörgés és finomkodás, a tőlük megszokott folyamatos tánc és képnézegetés lesz a program koncertjük másfél órájában.

És akikben még ezek után is maradt szufla, azokról a Korai’s Banditos gondoskodik záróráig.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top