Szabadidő

Elképesztő zenei sorozat a Hajón

Az A38 Hajó Real Your Nature sorozatában a legújabb és legelképesztőbb, leghaladóbb és legszerethetőbb figuráit mutatja be az elektronikus zenének. Ezúttal egy őrült angliai dubstep offbeat császárnő és a kiváló osztrák Dorian Concept mutatják be legújabb cuccaikat.

Real Your Nature: Dorian Concept (Kindred Spirit / Affine Rec / AT), Ikonika (Hyperdub / UK), DST, Cadik

Helyszín: A38

Időpont: 2010. január 14. 22.00

Belépő: 1000 Ft

Bővebben: www.a38.hu »

Dorian Concept (AT)


A Dorian Concept egy egészen különleges, az elektronikus tánczenét kísérleti elemekkel ötvöző formáció, amely hangzásában kicsit olyan, mintha egy Residents-kedvelő dj legjobb lemezeit hallgatnánk egy táncoló ufókkal megtelt koncertteremben.
Zenéjükben a sokszínűség megalomániája az egyszerűséggel és a visszafogottsággal párosul úgy, mintha egy iPodról játszanának egy szimfonikus zenei költeményt.

Hangzásukban a mély-funk akkordok összesimulnak az elszabadult groove-okkal, majd szilárd szinti-basszusok irányítják a zenei forgalmat, miközben végig megmarad a tiszta kép arról, hogy mi is történik. A lábdob erejét jazz-viharok járják át, hogy a billentyűs hangszerek tegyék végül teljessé, átláthatóvá és kompakt űrhajószerűvé a képet.

Elképesztő zenei sorozat a Hajón

 

A Dorian Concept remek zenét nyújt minden hallgatónak, miközben megmarad szerény megalomániákusnak.

Elképesztő zenei sorozat a HajónIkonika (UK)

Ikonika, azaz Sara Abdel-Hamid tizenegy évesen kezdte pályafutását hardcore zenekarokban debütálva dobosként, ugyanakkor már nagyon fiatalon rajongója és barátja lett Jay Dilla hiphop producernek is, s ez a kettős hatás a mai napi érerzhető a zenéjében, az idioszinkretikus off-beat produkcióiban.

‘Általában a Choice rádiót hallgatom, amint azt mondja, “Ja, nehéz időket élünk” és ez részben így is van, hiszen az emberek nem értik, miként van az, hogy az egyik pillanatban a hardcore metál Dillinger Escape Plan-t hallgatom, a másikban meg hiphopot, de ez nem számít, számomra ezek mind egyformán zenék, s mindig is tudtam, hogy mit akarok és mi az, ami tetszik” vallja Ikonika kettős izlésvilágáról.

A hiphop zene producereként 2006-ban vágódott be kiváló dubstep-pekkel, majd a Skream Midnight Request Line számának hallatán felbuzdulva elküldte felvételeit első kiadójának, a Hyperdub Kode 9 névre hallgató fejének, akinek igencsak megtetszett az anyag, és kiadta első Ikonika maxiját, a két számot tartalmazó offbeat dubstep Please/Simulacrum-ot, amellyel hatalmas elismerést vívott ki magának.

Ezután Millie nevű cicájához szerzett ódát, amelyet ismét a Hyperdub adott ki, amelyen Direct című száma is szerepel, majd a Warp kiadó felkérte, hogy a globális underground csúcsszerzeménynek, DJ Mujava Township Funk-jának készítse el a remixét a részükre.

Időközben megannyi fellépési felkérésnek tesz eleget és első albumán is dolgozik, amely hamarosan a Hyperdub gondozásában jelenik majd meg.

Cadik

Cadik, azaz Séfel Pál egykor az Anima Sound Systemmel kezdte a szkreccset, és azóta hazánk egyik vezető lemezlovasává küzdötte fel magát. Jungle, d’n’b, hiphop – főleg ezekben a műfajokban alkot nagyot, de a Palotaival közös B2B-akciók, a Rewindok és Sunday Sessionök gyönyörű eklektikus szetteket szültek.

Elképesztő zenei sorozat a Hajón

 

Az évek során Cadik Magyarország egyik leginnovatívabb, mindig új utakon járó producerévé vált, amit leginkább a megfontoltan haladó, de annál kidolgozottabb, briliánssá csiszolt anyagokkal előálló Membran projekt bizonyít. Cadik legutóbbi kezdeményezése, az A38 Hajóval közösen létrehozott Real Your Nature sorozat az elektronikus underground legfrissebb, kísérletező irányzatait mutatja be havi rendszerességgel.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top