Szabadidő

Síelj itthon! Az 5 legjobb hazai síterep

Ahogy gyülekeznek felettünk az egyre komolyabb hófelhők, itthon is készítik a szezonra a sípályákat. Megmutatjuk nektek a legjobbakat!

Az Alpok és a Dolomitok pályáival nyilván egyik hazai síterep sem tudja felvenni a versenyt, de bemelegítő-tanuló síeléshez a magyar hegyoldalak is tökéletesen megfelelnek: az elmúlt évek folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően egyre korszerűbb pályák várják a síléccel és snowboarddal érkezőket.

 SkiArena, Eplény

Veszprémtől nem messze, a Bakony Zirci kistérségében kialakított síparadicsomban temérdek hóágyú áll hadban, így megfelelő hőmérsékleti viszonyok mellett egész télen használhatók a pályák. Az idei szezonban helyezik üzembe az ország első négyüléses felvonóját, és összesen több mint 4 kilométeren 2 kék, 1 piros és 2 fekete pályán lehet lesiklani. A snowboardosok számára kiépített Funparkban idén még további fejlesztések várhatók, emiatt is érdemes rendszeresen ellátogatni a honlapjukra.

Síelj itthon! Az 5 legjobb hazai síterep

 

Szezonban a SkiArena mindennap nyitva tart; a felnőtt/diák/gyerek napijegy hétvégén 5600/5000/3900 Ft, de 1-2 órára és egyetlen felvonózásra is lehet jegyet váltani, illetve többféle bérletkonstrukció is választható.

Bővebb információ: www.skiarena.hu »

 Dobogókői sípályák

A fővárostól mindössze 30 kilométerre lévő, 700 méter magasan fekvő terepet a síelők mellett a sífutók és a túrázók is szívesen látogatják. Pályákból nem túl nagy a választék – egy 980 méter hosszú, felül meredekebb, és egy 520 méter hosszú, lankásabb lejtőn lehet csúszni –, és a nyitva tartás is kifejezetten hóesésfüggő. A környék viszont gyönyörű, és itt van az egyik leghosszabb sífutópálya: a 6 kilométeres út Dobogókőről Pilisszentkeresztre vezet. Ha épp nincs elég hó, síelés helyett jó választás ez a hely egy rövid kiránduláshoz a közeli Rám-szakadékhoz, a Lajos-forráshoz, a Vadálló-kövekhez vagy a Prédikálószékhez. 

Síelj itthon! Az 5 legjobb hazai síterep

 

Hétvégén az egész napos bérlet 3500 Ft, egy menet a tányéros felvonón pedig 300 Ft.

Bővebb információ: www.dobogokosi.hu »

 Mátra Centrum, Kékestető

 
Hazánk legmagasabb pontján, az 1014 méteren lévő Kékes tetőn is besegítenek a hóágyúk a természetnek, hogy mintegy 5 kilométeren a 4 déli és a 3 északi pályát, valamint a Snow Parkot minél több téli napon síelésre alkalmas hó borítsa. A sícentrum minden havas napon nyitva van, ilyenkor motorosszán-túrákra és esti, lámpafényes síelésre is van lehetőség.

Síelj itthon! Az 5 legjobb hazai síterep

 

Az egész napra szóló felnőtt- és gyerek/senior jegyek ára 4500/3500 Ft, az egyszeri pályahasználat 800 forintba kerül.

Bővebb információ: www.kekesteto.hu »

 Sípark, Mátraszentistván

 
A Mátraszentistván és Mátraszentlászló között elterülő Sípark a tavalyi szezonban a legtöbb havas nappal (92) büszkélkedhetett, egészen március végéig lehetett itt síelni a hóágyúk munkájának köszönhetően. Közel 4 kilométeren 9 pálya és 7 sílift, valamint esti csúszás és sokféle kedvezmény is várja itt a síelőket. Itt az is jól szórakozhat, aki túl veszélyesnek vagy macerásnak tartja a síelést: a tavaly átadott Snowtubing Hócsúszdaparkban kipróbálhatja, milyen egy gumifánkon ülve lecsusszanni a 130 méter hosszú pályán.

Síelj itthon! Az 5 legjobb hazai síterep

 

A napijegy (csipes KeyCard rendszerrel) felnőtteknek 5500, diákoknak, gyerekeknek és 62 év felettieknek 4500 Ft a főszezonban; a Snowboardparkba 2000 Ft egy napra a felvonóhasználat nélküli belépő; a Snowtubing pályán 2500/3800 Ft az 5/10 csúszásra jogosító jegy.

Bővebb információ: www.sipark.hu »

 Bánkút Síklub

 
A Bükki Nemzeti Park részeként üzemelő síterepen 8 hóágyúzott lesiklópálya (2 fekete, 2 piros, 4 kék), külön szánkópálya és 3 hosszú (egy 8, egy 5 és egy 3,5 kilométeres) sífutópálya, valamint ingyenes bébilift és tanulópálya biztosít kellemes téli kikapcsolódást. Tiszta időben Bánkútról akár a Tátra csúcsaira is rá lehet látni, és a környék kirándulóhelynek sem utolsó a közeli Szalajka-völggyel, Szilvásváraddal és Lillafüreddel.

Síelj itthon! Az 5 legjobb hazai síterep

 

A napijegy 4000 Ft, de 900 Ft-os, lyukasztós bérlettel is lehet a felvonókat használni.

Bővebb információ: www.bankut.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top