Szabadidő

A mesebeli táj a valóságban is létezik: Dél-Amerika csodája a vásznon és a valóságban

Egy brit fotós dokumentumfilmje hívta fel a Fel! alkotóinak figyelmét a különleges dél-amerikai tájra.

Ahhoz, hogy eljussunk a Disney varázslatos esőerdejébe, az egyetlen út a Fel! című animációs filmen keresztül vezet. Vagy mégsem? Ha megnézed a mesegyár legújabb kalandját, amelyben a légballon-kereskedő Carl Fredricksen a házára erősített lufik százaival repül el egy hófehér óriásfelhők ölelte titokzatos esőerdőbe, ne feledd, igazából is elmehetsz oda!

Az animáció mestereinek legújabb 3D-s fantáziavilága ugyanis a valóságban is létezik, egy brit fotós, Adrian Warren Venezueláról készített dokumentumfilmje hívta fel rá a készítők figyelmét. Három évvel ezelőtt a Fel! zseniális rendezőjét, Pete Doctert annyira lenyűgözte a brit fotós dokumentumfilmje, hogy elhatározta: újra vászonra akarja vinni a lélegzetelállító dél-amerikai hegyeket, úgy, ahogyan eddig még sosem lehetett látni. Felkérte a tájat már jól ismerő Warrent, hogy vegyen részt a filmkészítők tíz napon át tartó kalandján az „élő filmstúdióban”, így végül együtt vágtak neki a dél-amerikai utazásnak.

A Mount Roraima
A Mount Roraima

Első útjuk egyenesen a legmagasabb hegyre, a Roraimára vezetett, ahonnan tökéletesen belátták az egyszerre rémisztő és csodálatos természeti képződményeket, meseszép hegyeket. A látogatók egyik ámulatból a másikba estek, hiszen a hegycsúcsot követően nem kisebb látványossághoz látogattak el, mint a világ legnagyobb vízeséséhez.

Több ember járt a Holdon, mint ezen a vidéken – mondta Warren 2600 méter magasságban, a Kukenan hegycsúcson. – Ez a világ egyik legcsodálatosabb, még érintetlen ősi tája. Igazi kuriózum. Ezt bizonyítja a Fel! című filmben látható pompás táj, melynek alapja a kreatív alkotók helyszínen készített ezer és ezer fotója, vázlataik és kisfilmjeik sokasága. A készítőknek nemcsak az utánozhatatlan hangulatot sikerült elkapniuk, hanem a szeszélyes időjárást, a leszálló ködöt is nagyszerűen életre keltették a vásznon” – mesélte még Warren.

Naplemente, Roraima, Venezuela
Naplemente, Roraima, Venezuela

 

A rendező, Docter hozzátette: „Amint megnéztem Warren filmjét, tudtam, hogy ez az a hely, ahol a történetnek játszódnia kell. Felfoghatatlanul gyönyörű.
A csodálatos tájat végre mi is láthatjuk a hazai mozikban futó, Fel! című Disney–Pixar animációs filmben.

A mesebeli táj a valóságban is létezik: Dél-Amerika csodája a vásznon és a valóságban

Kis ízelítő a filmből:

A kaland kint vár rád! A Disney–Pixar legújabb alkotása a 78 éves légballon-kereskedő, Carl Fredricksen élete legnagyobb kalandjáról szól, aki a világ felfedezéséről álmodozik. Úgy dönt, valóra váltja néhai szeretett felesége álmát, és elutazik Dél-Amerikába a legnagyobb vízeséshez, amely a földön létezik: a Paradise Fallshoz. Egész életében vágyott egy óriási kalandra, így ezer meg ezer luftballont köt a házára, és elrepül messze, a világ egyik leggyönyörűbb és legtitokzatosabb vidékére, a Tepuis táblahegyekhez.

Forrás: Fórum Hungary

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top