Szabadidő

VOLT Fesztivál

Július 1-jén indul a hazai fesztiválpaletta legváltozatosabb vidéki rendezvénye, a VOLT fesztivál. Zenei fronton erős a felhozatal, hisz Marilyn Manson, a Limp Bizkit vagy a Franz Ferdinand mellett számos nemzetközi sztár felvonul.
A VOLT nyitja a nyarat – zenei programok

Július 1-én újra megnyitja kapuit a Soproni VOLT Fesztivál. A programkínálatban 10 színpadon 200 hazai- és nemzetközi sztárt várhatunk a Hűség városába. Közülük egyelőre hat került nyilvánosságra, de hírek szerint a közeljövőben lesznek még igazán nagy meglepetések! 

Franz Ferdinand
Franz Ferdinand

 

Július első hétvégéjére Sopronba érkezik a több év után új lemezzel és fesztiválturnéval visszatérő Limp Bizkit csapata, a legnagyobb Nyugat-európai fesztiválok másik nagy idei visszatérője, a provokatív metál-ikon, Marilyn Manson, és a legaktuálisabb brit szupercsapat, a Franz Ferdinand. Az elsőként bejelentett nevek között találjuk még a meglehetősen ritkán turnézó francia technó-producert, Laurent Garnier-t, aki természetesen élő show-val érkezik Sopronba. Ugyanúgy, mint a brit Freestylers legénysége, amely pezsgő breakbeatet szállít az Alpok aljára. Sokak örömére visszatér a Hűség városába LTJ Bukem és MC Conrad is.

Limp Bizkit
Limp Bizkit

Először jár Magyarországon a brit Art Brut, akik 2007-ben a WAN2 popmagazin szerint az év egyik legjobb lemezét jelentették meg a brit cockney értelmiség szószólóiként meghódítva Európa legfontosabb koncerttermeit.

Laurent Garnier
Laurent Garnier

A balkáni zenei építkezés eklektikus programjával lepi meg a közönséget a Balkan Beat Box, melyet a brooklyni etno zsiványok a világ minden pontjáról összeszedett zenei motívumok egyesítésében valósítanak meg. Az emlékezetes tavalyi Manu Chao koncert lendületét idézi az éltető világzene legfényesebb új csillaga a Che Sudaka. Egy hamisítatlan forróvérű kelet-európai jazz esttel ajándékozza meg a 17. VOLT Fesztivál közönségét a lounge zene fővárosából, Sopronba érkező FATIMA SPAR AND THE FREEDOM FRIES zenekar, valamint ezúttal Sopronban támad a 2006-os Glastonbury fesztivált megnyitó, sokkoló színpadi produkcióiról hires RALPH MYERZ and the Jack Herren Band őrült legénysége.

Az elektronikus zene hívei sem hiányolhatják kedvenc sztárelőadóikat az idei programból. A nyitónapon lép fel az év drum and bass-albumával számos szakmai díjat magáénak tudható Chase & Status, MC Jakes társaságában. Goldie a popkultúra minden területét, így a legjelentősebb fesztiválokat és klubokat meghódította már az elmúlt húsz évben. Az aranyszájú drum’n’bass ikon étlapján főfogásként most Sopron és a 17. VOLT Fesztivál következik. Reggelig tartó hatalmas show várja majd a Noisia rajongóit, és az új évezred legjelentősebb breakbeat mutatványosaiként aposztrofált PLUMP DJ’S közönségét.

Természetesen a magyar előadók is nagyon várják már a fesztivál kezdetét. A VOLT-on indul a húszéves Tankcsapda születésnapi turnéja, valamint “bérelt” helyét foglalja el a Nagyszínpadon évről-évre remeklő Kispál és a Borz és a Quimby zenekar, akik mellé a VOLT szervezői az idén friss neveket is meghívtak a fesztivál technikailag is megújult monstre főszínpadára.

A Kaukázus, a Vad Fruttik, Péterfy Bori, a Csík és a 30Y is itt ad koncertet. “Nagy-szín-pad-nagy-szín-pad!” 2008-ban ezt skandálta a nagyérdemű a Beatrice és a Belga teltházas koncertjén, és ezt a szervezők is meghallották. Idén őket is itt láthatjuk. Várakozáson felüli érdeklődés kíséri Ákos “40+1” című megnyitó koncertjét, amelynek július 1-én a Soproni Aréna ad otthont.

Egyéb programok

A VOLT rengeteg egyéb programot is kínál a koncertek mellett: színházat, izgalmas beszélgetéseket és gyerekprogramokat is.

Dumaszínház a VOLT-on!

Az biztos, hogy lesz egy mikrofon, lesz töménytelen mennyiségű májrázó duma és fergeteges humoreszk az újszülött hazai kabaréfműfaj legütősebb poénjaiból összegyúrva, díszletek, jelmezek és digitális gesztusok nélkül, tisztán Badár Sándor, Kőhalmi Zoltán és Kiss Ádám humorarzenáljának speciális effektjeivel megdobva.

Színház az egész VOLT Fesztivál!
Az idei VOLT-on négy napon át saját sátrában tart exkluzív előadást a TÁP Színház. A TÁP Varieté és a Performarsz Színház Egyperces Színházában komplet társulat személyre szabott, egyperces élményeken is túl mutató műsorral szórakoztatja majd közönségét.

Legfrissebb infók az FN-en:
Fesztiválok itthon és Európában – Keress rá a térképen! »

Perc alapon lehet fizetni a Sziget Fesztiválért »

Hallgasd meg! Fogadd be! Kérdezz rá!
A Cool TV teraszán a délutáni beszélgetős és vitasáv vendégei népszerű közéleti személyiségek, akik a legrázósabb kérdezz-felelek helyzetekben is mindig megállják a helyüket. Az első napon Soma Mamagésa ragadja magához a kezdeményezést, aki a spirituális öntudatra ébredés révén megváltozott férfi és női magatartásmintákról tart előadást. A legfőbb, megválaszolásra való kérdés ezúttal sem lehet más; mit akar a férfi és mit akar a nő?

Másnap ugyanebben az időpontban három rendkívül komoly öntudattal rendelkező hím veszi át az irányítást. Délután két órai kezdettel Para-Kovács Imre, Wahorn Andárs és Bakács Tibor Settenkedő Hülye vagy?! című pszichoperformanszára szakadnak majd szét az intellektusok.

A következő napon egy órától a Vígszínház sztárjaival, többek között Eszenyi Enikő Kossuth-díjas színésznő-direktorral beszélget Fiala János, majd egy órával később Vágó István igyekszik lehozni a szemfényvesztés csillagait az égről, a Mit mondanak a csillagok? Érvek és ellenérvek az asztrológiáról című előadásával.

És mi lesz a gyerekkel?!
Mivel egyre több törzsvendég hozza már magával gyerkőceit is a fesztiválra, ezért idén is állandó gyerekprogramokkal várják a legkisebb fesztiválozókat a délelőtt 11 órától nyitva tartó VOLT OVI-ban.
A színpadon a Kaláka és a Kolompos együttes játéka szórakoztatja az apróságokat és a gyerekkempingbe látogató szülőket. 10 év alatti gyerkőcöknek a belépés – természetesen szülői kísérettel – ingyenes.

Helyszín: Sopron, Lővér Kemping
Időpont: 2009. július 1-4.
Jegyek:
• Június 17-ig elővételi, kedvezményes áron:
VOLT Fesztivál bérlet: 17.900 HUF
VOLT Fesztivál napijegy: 6.990 HUF

• Június 18-tól teljes áron:
VOLT Fesztivál bérlet: 19.900 HUF
VOLT Fesztivál napijegy: 7.990 HUF

• Július 1-től az áfa változása miatt:
VOLT Fesztivál bérlet: 20.800 HUF
VOLT Fesztivál napijegy: 8.400 HUF

VOLT Fesztivál – Heineken Balaton Sound kombinált bérlet: 39.000 HUF

A VOLT részletes programja: www.sziget.hu/volt »

fesztival.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top