Szabadidő

A 10 legjobb program Bécsben

Bécs jobbnál jobb programokkal kecsegtet a következő hetekben, hónapokban: a kulináris élvezetek, ingyenes koncertek, hangversenyek, kiállítások és művészeti események között mindenki talál kedvére valót. Összegyűjtöttük nektek a legjobbakat!
Bécsi ínyencfesztivál

A Városligetben megrendezésre kerülő „Bécsi ínyencfesztivál” alkalmával 130 osztrák termelő, kismanufaktúra és kiemelkedő vendéglátó válogatott finomságai csábítanak kóstolásra és párbeszédre, feneketlen evészetre és ivászatra. A kulináris fesztivált klasszikus élő zenei előadások kísérik. Akinek kedve támad, a finomságokat egy romantikus piknik keretében költheti el a csodaszép Városligetben.

Időpont: 2009. május 8–10.
Helyszín: Városliget (Stadtpark), 1010 Bécs
Bővebb információ: www.kulinarisches-erbe.at »

Művészeti vásárok tavasszal

A „Viennafair” művészeti kiállítás idén májusban immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre, és a Bécsi Vásár (Messe Wien) területén egy egyveleget mutat be ismert és feltörekvő osztrák és nemzetközi galériák műveiből, amelyek középpontjában Közép- és Kelet-Európa áll. A kiállító művészek között található többek közt Erwin Wurm, Arnulf Rainer, Hermann Nitsch, Jonathan Meese és Herbert Brandl. A kiállítás „1-es zónájában” vadonatúj alkotások láthatóak. Az elmúlt évben 126 galéria és 1000 művész vett részt a „Viennafair” művészeti kiállításon, a látogatók száma elérte a 15 000 főt.

A 10 legjobb program Bécsben

Ezt követően rendezik meg a bécsi Múzeumi Negyedben az „art austria 1900-2000” című kiállítást, amely az osztrák művészetre oly nagy hatással bíró XX. századra fókuszálva szeretné megvetni lábát a rendezvénynaptárban.

Viennafair
Időpont: 2009. május 7–10.
Helyszín: Bécsi Vásártelep, 1020 Bécs, Messeplatz 1.
Bővebb információ: www.viennafair.at »

art austria 1900-2000
Időpont: 2009. május 13–17.
Helyszín: quartier21, Múzeumi Negyed, 1070 Bécs, Museumsplatz 1.
Bővebb információ: www.artaustria.info »

Rembrandt kora az Albertinában

A holland művészet áll az új kiállítás középpontjában: a tárlaton az Albertina képtár gyűjteményében fellelhető, a XVII. század Hollandiájából származó, kereken 60 művész 140 jelentősebb műve kerül bemutatásra, köztük Hendrick Goltzius, Rembrandt van Rijn, Aert van der Neer, Aelbert Cuyp, Adriaen van Ostade művei. A látogatók többek közt betekintést nyerhetnek Rembrandt technikai és tematikai sokoldalúságába. A kiállítást gazdagítja további 30, különböző nemzetközi gyűjteményekből kölcsönzött olajfestmény is.

Időpont: 2009. március 4. – június 21.
Helyszín: Albertina, Albertinaplatz 1, 1010 Bécs
Bővebb információ: www.albertina.at »

Divatpalota

Az árusítással egybekötött kiállítás, a „Modepalast brand new expo” idén immáron hetedik alkalommal mutatja be a fiatal osztrák és nemzetközi divattervezők kreációit a Bécsi Múzeumi Negyedben. A kiállítás a „quartier 21” 800 m²-es területén található, több mint 80 márka mutatja be termékeit, a mindennapi utcai viselettől az extrém divatig széles kínálat várja az érdeklődőket. A bevásárlózónán kívül divatbemutatók, díjátadások és számos további rendezvény szerepel a programtervezetben.

Időpont: 2009. április 23–26.
Helyszín: Bécsi Múzeumi Negyed (MuseumsQuartier)
Bővebb információ: www.modepalast.at »

Bécsi Ünnepi Hetek – Wiener Festwochen

A Bécsi Ünnepi Hetek egyedülállóan színes programválasztékkal várja az érdeklődőket, a produkciók összesen 28 országból és számos híres művésztől érkeznek. A 2009-es ünnepi hét fénypontjai közé tartozik Kleist „A törött korsó” című művének Peter Stein általi feldolgozása, amelyet Klaus Maria Brandauer vendégjátékával mutatnak be a Theater an der Wien színházban. A zenei program többek között magában foglalja Henry Purcell „Dido és Aeneas” című művét, amelyet Deborah Warner feldolgozásában hallgathatnak meg az érdeklődők, valamint Philippe Boesman „Yvonne, a burgundi hercegnő” című alkotásának osztrák premierje. A megnyitóra a Wiener Rathausplatzon egy hatalmas ünnepség keretében kerül sor.

Időpont: 2009. május 8. – június 14.
Bővebb információ: www.festwochen.at »

Life bál 2009

A Life bál Európa egyik legnagyobb és leglátványosabb AIDS elleni jótékonysági rendezvénye, ahol garantáltak a meglepő ruházatok, a sztárok és a prominens személyiségek. A bálra a városháza történelmi környezetében kerül sor, amely erre az éjszakára különleges táncpalotává alakul át. A Life bál megnyitásaként egy nagyszabású divatbemutatót (Patricia Field ruhakölteményeiből) tekinthet meg a közönség a városháza előtti téren, amelyre 40 000 látogatónak ingyenes lesz a belépés.
A sztárfellépők között lesz Katy Perry is.

Időpont: 2009. május 16.
Helyszín: városháza és a városháza előtti tér, 1010 Bécs
Bővebb információ: www.lifeball.org »

Haydn-ünnep

A Haydn-ház 2009. május 31-én, Joseph Haydn halálának 200. évfordulója alkalmából háromnapos ünnepséggel emlékezik meg a nagy művészről. A Haydn-ház kertjét első alkalommal nyitják meg a látogatók előtt. A kertet a Bécsi Városi Kertészettel együttműködésben újították fel az 1800-as évek polgári kertjének mintájára. A hétvégén ezenkívül koncertek, táncműsorok, előadások, különleges idegenvezetések és gyermekprogramok szerepelnek a kínálatban – mindez ingyenes belépés mellett. A Bécsi Koncertházban megrendezésre kerülő „Nemzetközi Zenei Fesztivál” (2009 május 9. – június 21.) alkalmával Joseph Haydn és Franz Schubert áll a történések középpontjában.

A Haydn-ház, Haydn rezidenciája 1797–1809 között (Wien Tourismus)
A Haydn-ház, Haydn rezidenciája 1797–1809 között (Wien Tourismus)

Időpont: 2009. május 29–31.
Helyszín: Haydn-ház, Haydngasse 19, 1060 Bécs
Bővebb információ: www.wienmuseum.at »

Nemzetközi Zenei Fesztivál
Helyszín: Bécsi Koncertház, Lothringerstraße 20, 1030 Bécs
Bővebb információ: www.konzerthaus.at »

Bécsi Filharmonikusok nyári koncertje

A Bécsi Filharmonikusok a schönbrunni kastély csodás kulisszája előtt lépnek fel, a koncertre a belépés ingyenes. A programban szerepel többek között Wolfgang Amadeus Mozart „Kis éji zenéje”, valamint ifj. Johann Strauß „Ezeregy éj” és „Bécsi vér” című műve.

Schönbrunni kastély (Wien Tourismus)
Schönbrunni kastély (Wien Tourismus)

Időpont: 2009. június 4.
Helyszín: schönbrunni kastély, kastélypark, Schönbrunner Schlossstraße, 1130 Bécs
Bővebb információ: www.sommernachtskonzert.at »

Dizájnösvény

A 7. kerületben található „Dizájnösvényen” minden évben több mint 80 osztrák művész és dizájner mutatja be legújabb munkáit és műveit. Júniusban három napon át több mint két tucat állomást látogathatnak meg az érdeklődők. A kínálatban aktuális alkotások találhatóak a divat, a textilművészet, az ékszer, a teríték, a lámpák, bútorok, kerámiák, ipari dizájn, festészet, fotózás és filmek területéről.

Időpont: 2009. június 18-20.
Bővebb információ: www.designpfad.at »

Duna-szigeti Fesztivál

Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiválja 2009-ben egyedülálló programmal várja a látogatókat, 600 órányi műsorral összesen 20 színpadon. A Duna-szigeti Fesztiválra mintegy hárommillió látogatót várnak.

Tombolás a Duna-szigeti fesztiválon (Wien Tourismus)
Tombolás a Duna-szigeti Fesztiválon (Wien Tourismus)

Időpont: 2009. június 26–28.
Helyszín: Duna-sziget
Bővebb információ: www.donauinselfest.at »

Hogyan juthatsz el Bécsbe?
• Autóval: Budapest–Bécs kb. 240 km. Az M1-es autópályán Hegyeshalom irányába haladj, onnan tovább az A4-esen (autópálya-matricát ne felejts el beszerezni).
• Vonattal: a MÁV-START járataival. »
• Busszal: OrangeWays vagy Volánbusz. »
Tipp: busszal és vonattal Bécsbe »

Bécs-kártya: a kedvezményes kártyával 72 órán keresztül ingyenesen használhatod a bécsi tömegközlekedést, illetve számos további kedvezményben részesülhetsz. Szállodákban, utazási irodákban vásárolhatod meg, a kártya ára: 18,50 euró. További infó »

Tipp: Még több információ és érdekesség Ausztriáról és Bécsről: www.wien.info és www.austria.info »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top