Szabadidő

3 kihagyhatatlan film a hétvégére

Három igazán elbűvölő filmet ajánlunk neked, ha a hétvégén mozizni szeretnél – többek között egy sikergyanús, bűbájos családi vígjátékot.
Marley meg én
– Az év legbájosabb családi vígjátéka a világ legrosszabb kutyájáról –

A kutya az ember legjobb barátja – állítják azok, akiknek legfeljebb kitömött kutyájuk van otthon. Marley, a tündéri labradorkölyök viszont az élő, életteli, négy lábon járó ellenpélda. John (Owen Wilson) és Jenny (Jennifer Aniston) úgy dönt, hogy mielőtt családot alapítanak, először egy kutyán próbálják ki, milyen az, ha korán kell kelni, sokat kell sétálni járni, és nem szabad megfeledkezni valakinek az etetéséről. Hazavisznek egy édes kis kölyköt, és nem is sejtik, hogy a csöpp eb teljesen felforgatja az életüket. Hamar kiderül, hogy a blöki szelídíthetetlen, mint egy oroszlán, makacs, mint egy öszvér, és vad, mint egy szibériai tigris. Nyomában káosz, dili és pusztítás jár – megbukik a kiképzőiskolában, lerágja a tapétát, darabokat harap ki a kanapéból, kiborítja a szemetet, ellopja a hálaadásnapi pulykát, a vécécsészéből iszik, kergeti a futárt, és még egy vadonatúj, drága nyakláncot is felfal…

Marley meg én

Az ifjú pár más városba költözik, gyerekük születik, igyekeznek új életet kezdeni – de Marley mindenhova elkíséri őket. Elviselni szinte lehetetlen. Nem szeretni pedig egyenesen képtelenség.
Az ördög Pradát visel rendezője két népszerű, fantasztikus komikus színésszel készítette ezt az ellenállhatatlanul édes romantikus vígjátékot.

 

Szereplők: Jennifer Aniston, Owen Wilson, Eric Dane, Alan Arkin, Haley Bennett
Rendezte: David Frankel
Eredeti cím: Marley and Me
Mozibemutató: 2009. március 12.
Hivatalos honlap: www.marleyandmemovie.com »
Forgalmazza: InterCom

 

Coraline és a titkos ajtó
– Lenyűgöző családi, animációs fantasyfilm –

Coraline egy kislány, aki titkos ajtót fedez fel új otthonában, mely mögött saját életének egy másik változatát találja. A felszínen ez a párhuzamos valóság hátborzongatóan emlékeztet valós életére – csak éppen sokkal jobb annál. Ám ez a hihetetlenül eredeti, fantasztikus kaland egyre veszélyesebbé válik, és amikor a másik, az álanya örökre ott akarja fogni, Coraline latba veti minden makacs elszántságát, bátorságát: segítségül hívja szomszédait és egy beszélő fekete macskát, hogy megmentse igazi szüleit, néhány szellemgyermeket, és hazatérjen.

Coraline és a titkos ajtó

Neil Gaiman (Csillagpor, Tükörálarc) nemzetközi bestselleréből a Karácsonyi lidércnyomás rendezője, Henry Selick készítette ezt a lenyűgözően fantáziadús és szórakoztató alkotást, mely az első nagy felbontású, három dimenziós stoptrükk-animációs film.

Rendezte: Henry Selick
Eredeti cím: Coraline
Mozibemutató: 2009. március 12.
Hivatalos honlap: www.coraline.com »
Forgalmazza: UIP-Duna Film

Hajrá, boldogság!
– Az élet nem habos torta, de azzá tehetjük –

Poppy (Sally Hawkins) könnyen veszi az életet. Imád táncolni, ugrálni a trambulinon, és utazgatni erre meg arra. Az sem hozza ki a sodrából, hogy ellopják a biciklijét, miközben egy londoni könyvesboltban nézelődik. Még a rendőrségnek sem tesz feljelentést, ehelyett inkább elhatározza, hogy megtanul vezetni. Jellemző! Poppy határtalan életigenlése és elképesztően pozitív hozzáállása a mindennapokhoz alapjaiban változtatja meg a körülötte élőket.

Hajrá, boldogság!

Az ötszörös Oscar-jelölt Mike Leigh magával ragadó filmje azt a kérdést vizsgálja, hogy a naiv életszemlélet szellemi kiegyensúlyozatlanság eredménye, és önveszélyes felelőtlenséggel társul, vagy színtiszta jóérzésből fakad. Úgy tűnik, Poppy esetében az utóbbiról lehet szó. Egyszerűen nem engedi, hogy bármi is beárnyékolja az életét, úgy véli, az élet nem habos torta, de azzá tehetjük.

A filmet Oscar-díjra is jelölték a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában, főszereplője pedig Golden Globe-ot kapott.

Szereplők: Sally Hawkins, Eddie Marsan, Alexis Zegerman, Andrea Risenborough, Samuel Roukin
Írta és rendezte: Mike Leigh
Eredeti cím: Happy-Go-Lucky
Mozibemutató: 2009. március 5.
Hivatalos honlap: www.happy-go-lucky-movie.co.uk »
Forgalmazza: SPI

Tipp: még több jelenetfotó a filmekből – nézd meg képgalériánkat! »

Kutya.lap.hu »
Mozi.lap.hu »
Film.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top