Szabadidő

Óvszer-múzeum nyílt

Kuriózumokat és mindennapi darabokat egyaránt felvonultat az osztrák főváros óvszer-múzeuma, amelynek egy szex-shop pincéje ad otthont.

A Condomi Múzeum tulajdonosa Ingrid Mack, aki tizennyolc éve gyűjt óvszereket. A 100 négyzetméteren berendezett kiállítás révén az érdeklődők nemcsak a kondomok történetével ismerkedhetnek meg, de mindent megtudhatnak a védekezésről és a biztonságos szexről.

A vitrinekben egyaránt megtalálhatók a vászonzsákból, birkabélből vagy halak hólyagjából készült kezdetleges darabok és a legmodernebb – például folyékony – óvszerek. A gyűjteményt külföldi és vicces kondomok, a témához kapcsolódó bolondos ajándéktárgyak és műalkotások színesítik, de látható itt az első óvszer-automaták egyike is, amelyből még csomagolás nélküli kondomokat lehetett csak vásárolni.

 

Ingrid Mack egyébként mindig is úttörő volt a területen: 15 évvel ezelőtt nyitotta meg Bécs első kondomériáját. Az ő ötlete volt a 2003-2004 között működő kondom-futár is, aki hétvégente este 10 és hajnali 2 óra között vitt rendelésre óvszert akár a legkülönösebb helyekre is: diszkókba vagy parkok padjaihoz.

A Bécs 6. kerületében található Condomi Múzeumba a belépés ingyenes, a tárlatvezetés egy óra.
Cím: 1060 Wien, Esterhazygasse 26.
Nyitva tartás: hétfő-péntek 12.00 – 19.00, szombaton 12.00 – 18.00.

Hogyan juthatsz el Bécsbe?
• Autóval: Budapest–Bécs kb. 240 km. Az M1-es autópályán Hegyeshalom irányába haladj, onnan tovább az A4-esen (autópálya-matricát ne felejts el beszerezni).
• Vonattal: a MÁV-START járataival. »
• Busszal: OrangeWays vagy Volánbusz. »
Tipp: busszal és vonattal Bécsbe »

Bécs-kártya: a kedvezményes kártyával 72 órán keresztül ingyenesen használhatod a bécsi tömegközlekedést, illetve számos további kedvezményben részesülhetsz. Szállodákban, utazási irodákban vásárolhatod meg, a kártya ára: 18,50 euró. További infó »Tipp: Még több információ és érdekesség Ausztriáról és Bécsről: www.wien.info és www.austria.info »

Óvszer – milyet? fórum »
Milyen óvszer? fórum »

Bécs.lap.hu »
Óvszer.lap.hu »
Múzeum.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top