Szabadidő

Mikrofonvégen Batman – interjú Christian Bale-lel

A sötét lovagban Christopher Nolan ismét együtt dolgozott Christian Bale-lel, aki újra magára ölthette Batman/Bruce Wayne szerepét a bűnözés ellen folytatott háborúban.

Kérdés: Volt egy percig is kétsége afelől, hogy újra felvegye az álarcot és a köpenyt?


– Christian Bale:
Nem tudok róla, hogy lett volna. És szerintem másoknak sem voltak kétségei efelől. Christ (Chris Nolan rendező – a szerk.) kellene megkérdezni, hogy ő gondolkodott-e ezen, mert nekem eszemben sem volt.

– Kérdés: Ezek szerint ezt a szerepet az isten is Önnek rendelte?

– Christian Bale: Ezt azért túlzás lenne így kijelenteni. Én kizárólag annak a Batmannek a bőrébe szeretek bújni, akit Chris Nolan képzel el. Nekem az a személyes véleményem, hogy ez a mostani film még az előzőn is túltesz, jó értelemben véve. Olyan film, amely a műfajtól függetlenül is megállja a helyét.

– Kérdés: Kényelmetlenebb volt a mostani jelmez, mint az előző, vagy épp ellenkezőleg?

– Christian Bale: Sokkal kényelmesebb volt a mostani jelmez. Ugyan nehezebb volt a súlya, de mégis könnyebb volt viselni. Ez a mostani körülbelül 110 részből állt, az eredeti csak 3-ból. Ebben tudtam mozgatni a fejemet, sokkal mobilabb voltam. A keysi harcművészeti elemek is könnyen mentek benne. A korábbi jelmezzel magával kellett először megküzdenem ahhoz, hogy a küzdősportelemeket meg tudjam csinálni. Szóval minden tekintetben sokkal szofisztikáltabb volt. A jövő katonai egyenruháit és felszereléseit vetíti előre.

– Kérdés: Szóval akkor az a jelenet, amelyben Lucius Fox átadja az új, továbbfejlesztett Batman-jelmezt, egy kicsit megidézi a jövőt a vászon segítségével?

– Christian Bale: Pontosan. Nyilvánvalóan szükség volt arra, hogy továbbfejlesszük a jelmezt, volt néhány személyes kérésem erre vonatkozóan, és volt néhány olyan részlet, amelyben Chris hajthatatlan volt. A legfontosabb ilyen pont az volt, hogy képes legyek megmozdítani a fejemet. Batman egyik korábbi epizódban sem volt erre képes.

 

– Kérdés: A filmben az egyik jelenetben elhangzik Racheltől (Maggie Gyllenhaal), hogy Bruce Wayne-nek szüksége van Batmanre. Mit gondol, Bruce Wayne tényleg boldog lenne, ha béke járná át Gotham város utcáit, és örökre félretehetné az álruháját?!

– Christian Bale: Igazából úgy gondolom, hogy ez az, amit szeretne. Azt kívánja Batmannek, hogy ne legyen már szükség rá. Ezért is tekinti Harvey Dentet reménysugárnak, hiszen az lenne a legjobb, ha feleslegesek lennének az ilyen szuperhősök. Hiszen ha valakit hivatalosan megválasztanának, aki a korrupció és a bűnözés visszaszorítására törekedne Gotham városában, akkor Batman visszavonulhatna, és élhetné az életet Bruce Wayne-ként, amely valójában nagyon üres, hiszen magányos. Alkut kötött magával, miszerint minél többet veszi fel a Denevérember ruháját, annál kevesebbet élhet Bruce Wayne-ként, és ezért nagy árat fizet. Valójában rabja Batmannek. Kettősséget figyelhetünk meg mindvégig, mindennel kapcsolatban – például itt van Alfred karaktere, Bruce komornyikja, a szolgája, de egyben apakép és mentor is számára. Ilyen dualitást figyelhetünk meg Harvey Dent, Two-Face esetében is.


– Kérdés:
Egyszerűbb volt-e szellemileg és fizikailag is felkészülni erre a filmre az előző rész készítése során szerzett tapasztalatok alapján, hogy már tudta, mire vállalkozik?

– Christian Bale: Úgy vélem, ez a film sokkal inkább a gondolatokról, elvi harcokról szól. A fizikai felkészülés egyáltalán nem volt olyan vészes, mint az előző résznél, hiszen most sokkal jobb kondícióban voltam, viszont az, hogy közelebbről meg kellett ismerkednem különböző harcmódokkal, sokat segített. Képes voltam az összes harci jelenetet saját magam eljátszani, de az biztos, hogy a meglepő mutatványoknál Batman ruhája ebben igazán nagy segítség volt.

A sötét lovag – dupla lemezes DVD

A Batman: Kezdődik! folytatásában, A sötét lovagban Christopher Nolan ismét együtt dolgozik Christian Bale-lel, aki újra magára ölti Batman/Bruce Wayne szerepét a bűnözés ellen folytatott háborúban. Jim Gordon rendőr hadnagy és Harvey Dent kerületi ügyész segítségével Batman egyszer és mindenkorra le akar számolni a szervezett bűnözéssel Gothamban. Hármójuk összefogása eredményesnek bizonyul, de hamarosan egy feltörekvő és agyafúrt bűnöző célpontjává válnak, akit úgy ismer a világ: a Joker. A torz lelkű gonosztevő tombolása káoszba taszítja a várost, Batmant pedig egyre közelebb kényszeríti ahhoz, hogy átlépje a határvonalat az igazságosztás és az önbíráskodás között. Batman ősellenségét, a Jokert Heath Ledger játssza, Dent szerepében pedig Aaron Eckhart tűnik fel. Csatlakozik hozzájuk Maggie Gyllenhaal mint Rachel Dawes, és visszatér a Batman: Kezdődik! három sztárja, Gary Oldman Gordon, Michael Caine Alfred, és Morgan Freeman Lucius Fox szerepében.

DVD-infó:

1. lemez – A film
2. lemez – Magyar extrák
• Gotham tabuk nélkül: Egy jelenet születése – Christopher Nolan rendező és alkotótársai feltárják a film hátterében rejlő hihetetlenül aprólékos tervezőmunkát, többek között a kaszkadőrök munkáját, az IMAX® technológiával forgatott jeleneteket, Batman új jelmezét, a Batpodot, és sok minden mást!
• A sötét lovag IMAX® jelenetei – 6 jelenet páratlanul nagy felbontásban rögzítve, az IMAX® mozikban bemutatott képaránnyal (1.43:1): A nyitójelenet, Hongkong, Az autós üldözés, A Lamborghini összetörése, A Prewitt-épület és A befejező montázs.
• Gothami hírek: 6 klip a gothami kábeltévé hírműsorából
• Képgalériák – Joker kártyái, látványtervek, poszterek, képek, előzetesek és tévéreklámok

Magyar cím: A sötét lovag
Eredeti cím: The Dark Knight
Rendezte: Christopher Nolan (Batman: Kezdődik!)
Szereplők: Christian Bale (A tökéletes trükk), Heath Ledger (Lovagregény), Aaron Eckhart (Thank You For Smoking), Michael Caine (A tökéletes trükk), Morgan Freeman (A bakancslista), Gary Oldman (Harry Potter és az azkabani fogoly), Maggie Gyllenhaal (Felforgatókönyv)
Hangok: magyar (5.1*), angol (5.1*), cseh (5.1*)
Feliratok: magyar, angol, cseh, román
Játékidő: 147 perc

 

Forrás: FHE

Batman.lap.hu »
Mozi.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top